Yksittäisiä tutkinnon osia oman osaamisen laajentamiseen tai syventämiseen

Aina ei ole tarpeen opiskella kokonaista tutkintoa, vaan omaa osaamistaan voi syventää tai laajentaa opiskelemalla yksittäisiä tutkinnon osia.

Rasekossa tarjolla on mm. seuraavia yksittäisiä tutkinnon osia. Alla esimerkkejä koulutuksista ja kaikki koulutukset löydät: www.raseko.fi/jatkuva-haku

Digitaalisuuden soveltaminen tekstiili- ja muotialalla, 45 osp. Koulutuksen sisltönä mm. digitaalinen kuosi- ja printtisuunnittelu ja niiden toteuttaminen, Adobe Illustrator ja Photoshopin käyttö, Rasekon Fab Lab (mm. brooderauskone, laserleikkuri, uv-tulostin, suurkuvatulostin, 3D-tulostaminen) sekä tuotteen –ja valmistuksen suunnittelu ja tuotteen valmistaminen.

Verkkokauppaympäristössä toimiminen, 15 osp. Koulutuksessa käydään läpi verkkokaupan toimintaa ja viestintää laajasti sekä oleellisimpien työvälineiden hallintaa. Saat tiedot ja taidot tuottaa verkkokauppaan kuvia, tekstiä ja videoita.

Erikoislaitteen hyödyntäminen valmistuksessa, 15 osp. Tässä koulutuksessa opit Rasekon FabLab-ympäristön 3D-tulostimen tai laserleikkurin ja tarratulostimen suunnitteluohjelmat ja laitteiden käytön ja perehdyt näiden laitteiden käyttömahdollisuuksiin omalla ammattialallasi. Saat tietoja ja taitoja valita valmistuksessa tarvittavia työmenetelmiä, toimintoja tai ohjelmia tarkoituksenmukaisesti, valmistaa ja viimeistellä käyttötarkoitukseen soveltuvia tuotteita tai niiden osia, työskennellä laitteella itsenäisesti työturvallisuusohjeita noudattaen sekä laskea valmistuskustannuksia.

– Kaavoittaminen, 15 osp. Koulutuksessa opitaan vaatteen kaavoituksen perusteita. Kaavoja valmistetaan sekä käsin piirtämällä, että digitaalisesti. Koulutuksessa on käytössä digitaalinen kaavoitusjärjestelmä Grafis.

Ohjaustoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen kädentaitoalalle, 45 osp. Koulutuksessa aikana suunnitellaan ja organisoidaan asiakkaille ohjaustoimintaa sekä tuotteistetaan ja toteutetaan ohjauspalvelu.

Visuaalinen myyntityö, 15 osp. Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen osaat suunnitella, rakentaa ja ylläpitää visuaaliseen myyntityöhön liittyvän esillepanon tai kampanjan sekä tuottaa myyntityön tueksi oheismateriaalia.

Stailaaminen, 15 osp. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet stailaamisen perusteista. Koulutus sopii erityisesti tekstiili- ja muotialan sekä kaupallisen alan opiskelijoille. Koulutuksessa opitaan suunnittelemaan ja toteuttamaan asukokonaisuuksien stailauksia asiakastyönä.

Hius- ja kauneudenhoidon neuvontapalvelut, 25 osp. Koulutus sopii esimerkiksi apteekkikosmetiikan parissa, päivittäistavarakaupan kosmetiikkaosastolla tai hius- ja kauneudenhoitoalan yrityksissä työskenteleville sekä muille kosmetiikkaneuvonnasta kiinnostuneille.  Koulutuksessa erikoistutaan kosmetiikka-esittelijänä toimimiseen, alan tuotteiden ja palveluiden visuaaliseen myyntiin, brändimarkkinointiin sekä asiakasohjausosaamiseen.

Tutustu koulutuksiin ja hakeudu mukaan!