Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Liiketoiminnan perustutkinto

Aloitus:

Seuraava aloituspäivä 16.9.2024. 16.9.2024 ryhmän täyttyessä seuraava aloitus 18.11.2024.

Kenelle:

Tutkintokoulutus on suunnattu ensisijaisesti ilman ammatillista perustutkintoa oleville henkilöille tai alanvaihtajille, jotka haluavat työskennellä erilaisissa liiketoiminnan organisaatioissa liiketoiminnan eri tehtävissä.

Mikäli sinulla on jo aiempi tutkinto, niin voit syventää osaamistasi valitsemalla tutkinnon osia liiketoiminnan eri osa-alueista (esim. myynti, markkinointiviestintä, taloushallinto, projektitoiminta).

Kuvaus:

Liiketoiminnan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp).

Tutkintoon sisältyvät pakolliset tutkinnon osat:
Liiketoimintaympäristössä toimiminen
Asiakaspalvelu

Valinnaisten ammatillisten tutkinnon osien avulla voit rakentaa tutkinnon juuri sinulle sopivaksi ja kohdentaa osaamistasi liiketoiminnan eri osa-alueille.

Valinnaisia tutkinnon osia mm.:
Asiakkuuksien hoitaminen
Asiakaskokemuksen kehittäminen
Digitaalisessa kaupassa toimiminen
Kiertotaloustoiminnot
Kirjanpito
Palkanlaskenta
Laskutus ja myyntireskontra
Markkinointiviestintä
Myyntityö
Projektissa toimiminen
Tapahtumajärjestelyt
Tuotekeräily

Tutkintoon kuuluu myös 35 osp yhteisiä tutkinnon osia (yto).

Yhteiset tutkinnon osat:
Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Toteutus:

Opinnot toteutetaan lähiopetuksena 3-4 päivänä viikossa. Tämän lisäksi viikossa on 1-2 verkko-opinto/itsenäisen opiskelun päivää. Tarvitset opinnoissasi siis tietokoneen sekä tietotekniset perustaidot. Koulutus toteutetaan ja tutkinto suoritetaan suomen kielellä, joten vahvasta kielitaidosta on etua koulutukseen osallistumisessa.

Toimipiste:

Raision Purokadun toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina.

Suoraan liiketoiminnan alan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo liiketoiminnan perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta. Kysy lisää opettajalta tai hakeudu Wilman kautta:

Kysy lisää

Tanja Pakkala
tanja.pakkala@raseko.fi
puh. 044 705 7442