Mitä on oppisopimuskoulutus?

Oppisopimus

  • kouluttaa työelämän tarpeisiin
  • pätevöittää osaamisen näyttötutkintona
  • päivittää osaamista
  • varmistaa pätevän työvoiman saatavuuden
  • motivoi ja kannustaa työn kehittämiseen.

Oppisopimus on käytännönläheinen tapa opiskella ammatti, päivittää tietoja ja kehittyä oman alansa osaajaksi. Työnantajayritys saa oppisopimuksen avulla motivoituneen työntekijän, jonka ammattitaito ja osaaminen on yrityksen tarpeisiin räätälöity. Opiskelijalle tehdään oma henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan aikaisemmat opinnot ja työkokemus. Suunnitelma räätälöidään aina yrityksen tarpeisiin ja sen sisältöä päivitetään ja tarkennetaan koko koulutuksen ajan.

Hae oppisopimukseen

Oppisopimuskoulutus, hakulinkki (Hae yleisesti oppisopimukseen) (Linkki avautuu toisessa välilehdessä Rasekon Wilma-järjestelmän koulutushakuun).

Hae tiettyyn koulutukseen oppisopimuksella koulutuksen oman hakulinkin kautta. Koulutukset löytyvät esimerkiksi www.raseko.fi/jatkuva-haku -alasivulta.

Esimerkiksi liiketoiminnan alalla on syksyllä alkamassa seuraavat koulutukset, jotka sopivat hyvin oppisopimuksella opiskeltaviksi:

Lähiesimiestyön ammattitutkinto, aloitus 15.9.2021
Lähiesimiestyön ammattitutkintokoulutus tarjoaa mahdollisuuden kehittää omia esimiestaitoja, avartaa omaa johtamisnäkemystä ja -käsitystä sekä kehittää työskentelyä ja toimintaa yhdessä työpaikalla. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat päivittäisjohtamisen tehtävissä erilaisissa toimintaympäristöissä, kuten esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön lähiesimiehenä tai tiimin vetäjänä.
Lisätiedot: Maria Hietanen, maria.hietanen@raseko.fi tai puh. 044 705 7510

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, aloitus 7.10.2021
Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto antaa mahdollisuuden ja askelmerkit oman vastuualueesi toiminnan suunnitteluun, johtamiseen ja kehittämiseen. Koulutus on tarkoitettu johtamistehtävissä toimiville henkilöille, kuten yksikön vetäjille, toimitusjohtajille tai julkishallinnon johtavassa asemassa oleville henkilöille.
Lisätiedot: Maria Hietanen, maria.hietanen@raseko.fi tai puh. 044 705 7510

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto, aloitus 29.10.2021
Tutkintokoulutuksen avulla saat työkaluja mm. tuotteiden ideointi- ja kehittämistyöhön, brändäykseen ja nykyaikaisiin markkinointikanaviin. Koulutus soveltuu kaikille niille, jotka työssään kehittävät yrityksen tai organisaation tavara- tai palvelutuotteita vastaamaan yhä enemmän asiakkaiden tarpeisiin
Lisätiedot: Jaana Mäkikalli, jaana.makikalli@raseko.fi tai puh. 044 705 7607

Vientikaupan koulutus (Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto), aloitus 10.11.2021
Koulutus keskittyy vientiosaamisen kehittämiseen. Se valmentaa liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon kansainvälisen liiketoiminnan osaamisalan suorittamiseen. Koulutuksessa käsitellään mm. kv-kaupan toimintamuotoja, kansainvälistä markkinointia, tarjouksesta toimitukseen -prosesseja, tullaustoimintaa ja rahoituskysymyksiä. Koulutus on suunnattu yritysten viennistä vastaaville henkilöille tai vientitoimintaa aloittavien yritysten avainhenkilöille.
Lisätiedot Jaana Mäkikalli, jaana.makikalli@raseko.fi tai puh. 044 705 7607

Tilinpäätöstaitoinen kirjanpitäjä (Liiketoiminnan ammattitutkinto tai tutkinnonosa), aloitus 31.8.2021
Tilinpäätöstaitoinen kirjanpitäjä koulutus antaa valmiudet pienen yrityksen tilinpäätöksen ja veroilmoituksen tekemiseen sekä tilinpäätöksen analysoinnin perusteiden hallintaan. Koulutus sisältää 15 mielenkiintoista lähipäivää, jossa opitaan teoriaa ja tehdään monipuolisia tehtäviä. Jakson jälkeen on mahdollista jatkaa liiketoiminnan ammattitutkinnon muiden tutkinnonosien parissa. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat jo kirjanpitäjän tehtävissä joko tilitoimistossa tai muussa yrityksessä ja haluavat laajentaa osaamistaan tilinpäätöstaidoilla.
Lisätiedot: Susanne Aho, susanne.aho@raseko.fi tai puh. 044 705 7463

Myyjä-visualisti koulutus (Liiketoiminnan ammattitutkinto tai tutkinnon osa), aloitus 13.9.2021
Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat työskennellä myyjä-visualistin tehtävissä myymälä-, messu- tai tapahtumaympäristöissä suunnitellen ja toteuttaen myyviä tiloja sekä esillepanoja sekä palvellen asiakkaita. Koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on aiempaa osaamista liiketoiminnan alalta tai visuaalisesta markkinoinnista sekä kiinnostusta asiakaspalveluun.
Lisätiedot: Outi Aaltonen, outi.aaltonen@raseko.fi tai puh. 044 705 7578

Markkinoinnin koulutus (Liiketoiminnan ammattitutkinto tai tutkinnon osa), aloitus 13.9.2021
Koulutus antaa valmiudet markkinoinnilliseen ajattelutavan omaksumiseen, markkinointikanavien ja tapojen ymmärtämiseen, graafisen suunnittelun ohjelmien (Adobe CS) käyttämiseen sekä digitaalisen markkinoinnin ja sosiaalisen median kanavien hallintaan. Tutkintokoulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat työskennellä monipuolisissa markkinointiviestinnän tehtävissä. Koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on aiempaa osaamista liiketoiminnan alalta tai markkinoinnista sekä valmiudet tietotekniikan käyttämiseen opinnoissa.
Lisätiedot: Susanna Saarinen, susanna.saarinen@raseko.fi tai puh. 044 705 7417


Tietoa oppisopimuksesta
Opiskelu oppisopimuksella
Työnantajalle
Yrittäjän oppisopimus
Yhteystiedot