Siirry sisältöön

Koulutus- ja oppisopimuksella verkostoja työelämään

Rasekossa opiskelu pitää sisällään runsaasti osaamisen hankkimista oppimisympäristöissä ja työpaikoilla. Koulutus- ja oppisopimusten avulla opiskelijat pääsevät tutustumaan alaan ja luomaan verkostoja työelämää varten. Koulutussopimuksella opiskellessa ollaan työelämässä oppimassa ilman työsuhdetta. Oppisopimuksella opiskeltaessa solmitaan määräaikainen työsopimus ja suurin osa osaamisesta hankitaan työpaikalla.

Kustavintien varrelta löytyy Kustavin autokorjaamo, jonka yrittäjälle Marko Seikkulalle Raseko on monella tapaa tuttu. Marko on nimittäin itse valmistunut auto-osastolta ajoneuvoasentajaksi vuonna 2005. Opintojen aikana hän osallistui myös Taitaja-kisoihin. Valmistumisensa jälkeen Marko työskenteli noin 10 vuotta alan huoltoliikkeessä sekä autoalan kouluttajana.

Vuoden 2015 syksyllä Marko perusti Kustavin autokorjaamon, jossa on vuosien aikana ollut useita opiskelijoita koulutussopimusjaksoilla. Autoalan entisenä kouluttajana Marko tietää, kuinka arvokasta kokemusta ja osaamista työelämäjakso opiskelijoille tarjoaa. Työelämäjaksot ovat Markosta myös rekrytointimielessä erittäin hyvä asia, sillä jakso on paras mahdollinen käyntikortti opiskelijalle osoittamaan omaa osaamistaan.

Rasekossa autoalaa opiskeleva Keijo Keskinen aloitti työelämään tutustumisen ja koulutussopimusjaksonsa viime vuonna Kustavin autokorjaamossa ja päätyi suorittamaan loput opintonsa oppisopimuksella samassa paikassa. Keijo onkin ensimmäinen oppisopimusopiskelija Kustavin autokorjaamossa. Aloittaessaan hän oppi talon tavoille toisen työntekijän työparina. Keijo kertoo viihtyneen hyvin. ja Työtehtävät ovat olleet vaihtelevia sekä sopivan haastavia. Oma ala on selkeästi löytynyt, sillä Keijon vapaa-aika kuluu kotonakin autoprojekteja harrastaen.

Tulevaisuudesta kysyttäessä Keijon suunnitelmissa on valmistuminen keväällä ja jos korjaamossa on tarvetta apukäsille, hän mielellään jatkaa työskentelyä siellä.


Kiinnostuitko oppisopimuskoulutuksesta tai haluatko saada lisätietoa koulutussopimuksista? Tutustu Rasekon oppisopimustoimistoon osoitteessa www.raseko.fi/oppisopimus ja ole rohkeasti yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää tai mikäli haluat suorittaa tutkinnon oppisopimuksella.

Jos sinulla on tarjota paikka opiskelijalle omassa yrityksessäsi, saat lisätietoa Palvelut työelämälle -osiosta: www.raseko.fi/yritysyhteistyo