Siirry sisältöön

Aloittelevalle yrittäjälle osaamista ja itsevarmuutta koulutuksella

Raisiolainen Peppi Palmroth valmistui kolme vuotta sitten kampaajaksi ja perusti heti valmistuttuaan toiminimen. Sen turvin hän työskenteli kaksi vuotta vuokratuoliyrittäjänä. Vajaa vuosi sitten elokuussa Peppi perusti Studio Fresan yhtiökumppaninsa Ansku Säterin kanssa. Peppi ja Ansku ovat parturi-kampaajia ja tekevät lisäksi meikkejä, rakennekynsiä ja ripsitöitä. Yrityksessä työskentelee myös osa-aikainen hieroja.

Peppi Palmroth oman yrityksensä toimitiloissa.

Kauneusalalla ei ole paljon palkkatöitä tarjolla, joten alusta asti opiskelijat tietävät, että useimmat heistä tulevat päätymään yrittäjiksi. – Tiesin jo kouluaikana, että haluan perustaa oman yrityksen. Tunne siitä, että tämä on se oma juttu, on vaan vahvistunut Studio Fresan myötä. Toki palkkatyöläisenä elämä olisi turvatumpaa, olisi vuosilomat ja sairaslomat. Yrittäjänä niihin pitää pystyä etukäteen varautumaan. Mutta yrittäjänä taas pääsen vaikuttamaan siihen, mihin suuntaan yritykseni kehittyy, Peppi sanoo.

Jokainen opiskelupäivä antoi lisäosaamista

Peppi aloitti noin vuosi sitten yrittäjän ammattitutkinnon opiskelemisen Rasekossa.

– Yhtiökumppanini Ansku oli itse aiemmin opiskellut kyseisen tutkinnon ja suositteli sitä minulle. Suurin osa lähipäivistä suoritettiin etänä ja yrittäjälle se oli tosi hyvä juttu. Opiskeluryhmä oli pieni ja hyviin keskusteluihin päästiin etäilystä huolimatta, Peppi kertoo.

– Olen todella iloinen siitä, että lähdin koulutukseen mukaan. Sain paljon tärkeä tietoa ja osaamista yrittäjyydestä ja sen vaatimuksista, erityisesti kirjanpidon, vakuutuksien, kannattavuuden ja muiden talousasioiden suhteen. Jokaisena opiskelupäivänä opin uutta, joten etukäteisodotukseni täyttyivät ja jopa ylittyivät. Voinkin lämpimästi suositella tämän koulutuksen käymistä. Koulutus antoi osaamisen ja tiedon lisäksi minulle itsevarmuutta ja rohkeutta kehittää yritystä. Olen supertyytyväinen!

Peppi sai suoritettua yrittäjän ammattitutkinnon toukokuun alussa. Nyt hänen tavoitteenaan on keskittyä arjen pyörittämiseen ja yrityksen aseman vakiinnuttamiseen. Muutaman vuoden sisällä haaveena on kuitenkin laajentaa yrityksen toimintaa. – Koulutuksessa opiskelimme myös markkinointia ja myyntiä ja tutustuimme verkkokauppojen toimintaan. Haluaisinkin lisätä yrityksen yhteyteen jonkinlaisen verkkokaupan. Se on toki vasta ihan ideointitasolla.

– Kymmenen-viidentoista vuoden sisällä haluaisin myös, että avaamme toisen toimipisteen jonnekin Turun seudulle. Olen kunnianhimoinen ja valmis tekemään töitä yrityksemme menestymisen eteen!

———-

Suunnitteletko yritystoiminnan aloittamista tai oletko jo yrittäjä, joka kaipaa potkua ja sparrausta yrityksen kehittämiseen? Yrittäjyyden ammattitutkinnon opiskelemalla saat uutta osaamista, ajankohtaista tietoutta sekä hyviä verkostoja! Tutustu koulutukseen Rasekon www-sivuilla. Yrittäjä voi opiskella tutkintoon maksutta yrittäjän oppisopimuksella omaan yritykseensä. Kysy lisää ja hakeudu mukaan!

Lisää aiheesta