Siirry sisältöön

Räätälöityä ja asiakaslähtöistä opiskelua yrittäjän oppisopimuksella

Viestintäalan moniosaaja, omaa yritystään pyörittävä Kirsi Lindroth on enemmän kuin tyytyväinen edellisvuotiseen päätökseensä lähteä hakemaan lisäoppia Rasekosta yrittäjän oppisopimuksen kautta. Opiskeltava kokonaisuus räätälöitiin täysin Kirsin tarpeiden mukaiseksi henkilökohtaistamisprosessissa. Samalla suoritettava tutkintokin muuttui Kirsin itsensä ensin ajattelemasta matkailupalvelujen ammattitutkinnosta liiketoiminnan erikoisammattitutkinnoksi.

Kirsin Viestintätoimisto Innolla Oy tekee viestintästrategioita ja -suunnitelmia sekä toteuttaa digitaalista ja perinteistä viestintää. Pikkuhiljaa asiakkaissa ovat matkailualan yritykset lisääntyneet ja saaneet jalansijaa. Sen myötä Kirsille tuli tarve ymmärtää paremmin asiakkaidensa liiketoimintaa. Kirsi hakeutui Rasekoon opiskelemaan matkailupalvelujen ammattitutkintokoulutukseen. Hakeutumisprosessissa vastuuopettaja tunnisti Kirsin todelliset tarpeet ja ehdotti hänelle, että hän alkaa opiskella matkailupalvelujen ammattitutkinnon sijaan liiketoiminnan erikoisammattitutkintoa – matkailuasioilla painotettuna.

– Nykypäivän opiskelu oli todella positiivinen yllätys! Se joustavuus ja asiakaslähtöisyys ennen kaikkea. Että saa opiskella juuri niitä sisältöjä, joita itse omassa työssään tarvitsee, Kirsi kiittelee. – Joskus seuraavaan aiheeseen tai lähipäivään valmistauduttiin lukemalla kirjallista materiaalia, mutta usein myös tekemällä omaan työhön liittyvä ennakkotehtävä. Opiskelu ei siis oikein edes tuntunut opiskelulta, kun sai heti viedä kaikki uudet hienot ideat omaan työhön!

Korona-aika ei Kirsin opiskeluja paljon häirinnyt, sillä suuri osa lähipäivistä ehdittiin opiskella alta pois ennen sitä ja jäljelle jääneet pystyttiin hienosti viemään läpi etänä verkon kautta. – Lähipäivien anti oli kyllä mahtavaa ja luennoitsijat tosi hyviä. Parasta oli kuitenkin se eri toimialoilta ja erilaisista tehtävistä tullut opiskelijajoukko, jonka kanssa voitiin vaihtaa kokemuksia, ajatuksia ja ideoita, jolta sai vertaistukea ja jonka kanssa verkostoiduttiin!

– Suosittelen ehdottomasti yrittäjiä käyttämään hyödyksi mahdollisuutta opiskella oppisopimuksella! Se on maksutonta, ainoa kustannus on oma aika, mutta sen saa takaisin nopeasti omassa työssä tehokkaampien toimintatapojen kautta. Oppisopimuksen avulla pystyy päivittämään tietonsa ajan tasalle helposti oman työn ohella juuri niissä asioissa, missä itsellä on suurin tarve. Se on hyvä tapa verkostoitua ja kaiken lisäksi vielä kivaa! Kirsi intoutuu kehumaan.

Oppisopimusopiskelijoille nimetään työpaikalla työpaikkaohjaaja, joka osallistuu opintojen suunnitteluun, ohjaukseen ja arviointiin. Yrittäjän oppisopimuksessa opiskelijaa ohjaa mentori, jolla on osaamista ja kokemusta opiskeltavasta alasta. Kirsi sai mentorikseen yrittäjyyden palvelukeskus Yrityssalosta Maija Pirvolan, jonka sparrausta ja tukea opintojen aikana Kirsi kiittelee vuolaasti.

Omaa työtään Kirsi sai opintojen kautta tehostettua mm. palveluiden tuotteistamisen ja digitalisoimisen tuomien mahdollisuuksien avulla. Jatkossa Kirsi toivoo tekevänsä lisää erityisesti matkailualan viestintää ja kehitystä ja pientä matkailuun liittyvää omaakin bisnestä on pyörimässä. Opintojen myötä syntyneitä ideoita pitää nyt päästä viemään käytäntöön!

Räätälöityä ja asiakaslähtöistä opiskelua yrittäjän oppisopimuksella

*****

Yrittäjän oppisopimuskoulutuksessa sovelletaan samoja tavoitteita, sisältöjä ja sääntöjä kuin perinteisessä oppisopimuksessakin. Koulutus on yrittäjälle maksutonta ja myös yrittäjälle voidaan tarvittaessa maksaa opintososiaalisia etuja. Kiinnostuitko yrittäjän oppisopimuksesta keinona päivittää tai laajentaa osaamistasi tai saada todistuksen osaamisestasi? Ota yhteyttä Raision oppisopimustoimistoon, räätälöidään sinun tarpeisiisi vastaava koulutus yhdessä!

Lisää aiheesta