Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Liiketoiminnan ammattitutkinto

Aloitus:

Seuraava aloitus syksyllä 26.8.2024.

Kenelle:

Tutkintokoulutus on tarkoitettu pääasiassa henkilöille, jotka haluavat työskennellä terveydenhuollon alalla sihteerinä. Koulutus sopii hyvin ammatinvaihtajille, esimerkiksi lähihoitajasta tai merkonomista terveydenhuollon sihteeriksi.

Opiskelijat valitaan ennakkotehtävien ja haastattelun perusteella. Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (henkilökohtaistaminen), lähtötaso huomioiden.

Kuvaus:

Liiketoiminnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp).

Tutkinnossa on yksi kaikille osaamisaloille pakollinen tutkinnon osa:
– Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (30 osp).

Lisäksi 120 osp valinnaisista tutkinnon osista:
– Valinnaiset tutkinnon osat 1–> Assistentti- ja sihteerityön palvelut, 60 osp
– Valinnaiset tutkinnon osat 2 –> Terveydenhuollon sihteeripalvelut, 60 osp

Tavoitteena on, että tutkinnon suorittamisen jälkeen sinulla on sihteerin työssä tarvittava perusammattitaito, tiedostat lainsäädännön tuomat velvoitteet ja hallitset tieto- ja viestintätekniikan käytön ja tiedonhankinnan. Osaat toimia erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa ja työyhteisön jäsenenä sekä kehittää työtäsi ja omaa osaamistasi.

Toteutus:

Koulutus toteutetaan kokopäiväopintoina tai monimuoto-opintoina (oppisopimuksella edellyttää sihteerin työtehtävissä toimimista). Opiskelu sisältää lähiopetusta, etäopetusta verkossa, työelämässä tapahtuvaa oppimista sekä itsenäistä opiskelua. Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa liiketoiminnan ammattitutkinto tai osia siitä. Opiskelijat valitaan ennakkotehtävien ja haastattelun perusteella. Kielitaitovaatimus suomen kielen taito yli B1 tai yli YKI3. Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (henkilökohtaistaminen), lähtötaso huomioiden.

Toimipiste:

Raision Purokadun toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammattitutkintokoulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa.

  • Käyttöjärjestelmä: Suositellaan vahvasti Windows 10 tai uudempi. MacBook tietyin rajoituksin (Office ja Adobe toimivat). Chromebook laitteita ei suositella.
  • x64-suoritin (Intel ja Amd) ja vähintään 4 Gt keskusmuistia.
  • USB-liitin muistitikulle.
    • Ammattitutkinnossa muistitikut ovat tyyppiä USB3-type-A. Lisäksi suositellaan, että tietokoneessa on USB-liitin ulkoiselle hiirelle.
  • Suositellaan mutta ei pakollinen: Ethernet-verkkoliitäntä
  • Suositellaan: tietokone kytkettävissä langattomaan WLAN-verkkoon.
  • Liitin kuulokkeille.
    • Joko USB-liitännällä tai 3,5 mm:n pistokkeella.
Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Maarit Rantala
maarit.rantala@raseko.fi
puh. 044 705 7689