Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Aloitus:

Seuraava jatkuvan haun ryhmämoutoinen aloitus syksyllä 2023. / Yhteishaun kautta hakeneilla aloitus elokuussa 2023.

Kenelle:

Tutkintokoulutus on tarkoitettu henkilölle, joka työskentelee tai haluaa työskennellä kiinteistöpalvelutehtävissä. Alalla työskentelevältä odotetaan asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja, hyvää fyysistä kuntoa ja itsenäistä työotetta.

Kuvaus:

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon osaamisalat ovat:
– kiinteistönhoito – tutkintonimike kiinteistönhoitaja
– toimitilahuolto – tutkintonimike toimitilahuoltaja
– kotityöpalvelut – tutkintonimike kodinhuoltaja

Tutkinnon kokonaislaajuus on 180 osaamispistettä:
• Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
• Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Kiinteistönhoitoon suuntautuessasi opiskelet mm. kiinteistöjen taloteknisten järjestelmien (esimerkiksi lämmitys-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmien) ylläpitoa ja seurantaa, kiinteistön yleishoitoa ja korjaustöitä sekä pihojen ja viheralueiden hoitamista.

Opinnoissa on kolme pakollista tutkinnon osaa: Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen, Kiinteistön yleishoito ja valvonta sekä Kiinteistöteknisten järjestelmien hoitaminen. Valinnaisilla tutkinnon osilla voit syventää osaamistasi vaikkapa LVV-järjestelmien käyttämisessä tai koneiden käsittelyssä.

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Toteutus:

Kokopäivätoiminen päiväopiskelu, myös oppisopimusopiskelu.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta.

Tutustumispäivä ammatilliseen koulutukseen

Tule tutustumaan sinua kiinnostavan alan opintoihin ja oppimisympäristöihin! Tutustumispäivän aikana pääset kokeilemaan alan työtehtäviä ja tapaamaan opiskelijoita ja opettajia. Lisäksi kuulet työllistymismahdollisuuksista. Tutustuminen sopii sekä yläkoululaisille että aikuisille alasta kiinnostuneille. Ilmoittaudu koulutuskokeiluun täällä.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä työelämäjaksolle useaan eri maahan. Rasekolla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita alasta riippuen useassa Euroopan maassa (mm. Espanjassa, Saksassa, Hollannissa, Islannissa ja Portugalissa) sekä Kiinassa ja Thaimaassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkintoon opiskellessasi suoritat yhtäaikaisesti sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Lukio-opinnot suoritetaan Raision lukiossa iltapäivisin erillisen lukujärjestyksen mukaisesti. Lue lisätietoja kaksoistutkintoon opiskelemisesta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Sami Tähti
puh. 044 705 7675
sami.tahti@raseko.fi

Kiinteistönhoitaja istuu työkoneen hytissä.
Henkilö työskentelemässä katolla.
Kiinteistönhoitajaopiskelija ajaa kauhakuormaajalla.
Henkilö imuroimassa ilmanvaihtosuodattimien paikkaa.