Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Taideteollisuusalan perustutkinto

Aloitus:

Seuraava ryhmämuotoinen aloitus 8.8.2024 Raisiossa, Eeronkuja 3.

Kenelle:

Metallisepän alan työtehtävistä kiinnostuneille perusopetuksen päättäneille, alan vaihtajille, yksilöllisten tuotteiden suunnittelusta ja valmistamisesta kiinnostuneille. Tavoitteena on, että opintojen aikana sinulle syntyy osaamisen ja tutkinnon lisäksi kontakteja työelämään, lisäosaamista mahdolliseen nykyiseen toimenkuvaasi tai kenties yritysidean tai monipuolista tietopohjaa hakeutua halutessasi jatko-opintoihin. Jos sinulla on jo aiemmin suoritettu ammatillinen tutkinto, lähdemme suunnittelemaan kanssasi osaamisen hankkimista tutkinnon osittain.

Kuvaus:

Perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Tutkintoon sisältyy
– yksi kaikille pakollinen tutkinnon osa:
Osaamisen tuotteistaminen ja markkinoiminen taideteollisuusalalla
– yksi osaamisalan mukainen pakollinen tutkinnon osa:
Metallisepänalan tuotteen valmistaminen
– 2 – 6 valinnaista tutkinnon osaa, mm.
* Asiakastyön suunnittelu ja toteuttaminen
* Malliston suunnittelu ja toteuttaminen
* Tuotantoprosessin suunnittelu ja toteuttaminen taideteollisuusalalla
* Uusien tuotantomenetelmien soveltaminen valmistukseen
* Yritystoiminnan suunnittelu
* Korjaaminen taideteollisuusalalla
* Kulttuurilähtöinen tuotteistaminen
* Käsityötaidon ohjaaminen
* Sisällön tuottaminen digitaaliseen ympäristöön

Perinteisten tekniikoiden lisäksi voit kokeilla erilaisten materiaalien kuten puun, nahan tai muovin yhdistämistä esineeseen toimivaksi kokonaisuudeksi. Esinesuunnittelun ja -valmistuksen tukena käytössäsi on 3D-mallinnus sekä 3D-tulostus erilaisilla muoveilla.

Taideteollisuusalan perustutkintoon hakeville järjestetään soveltuvuuskoe.

Toteutus:

Kokopäivätoiminen opiskelu.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Opiskelusta voi syntyä mm. materiaali- ja opintomatkakustannuksia.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkintoon opiskellessasi suoritat yhtäaikaisesti sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Lukio-opinnot suoritetaan Raision lukiossa iltapäivisin erillisen lukujärjestyksen mukaisesti. Lue lisätietoja kaksoistutkintoon opiskelemisesta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Petri Tölkkö
puh. 044 7057577
petri.tolkko@raseko.fi

Henkilö työskentelemässä metallisepän tehtävissä.
Kuvassa tuli etualalla ja taka-alalla henkilö työskentelmässä.
Henkilö asettelemassa metalliosia yhteen.
Kuvassa kuumaa metallia, jota taotaan.