Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Aloitus:

nonstop

Kenelle:

Sinulla on alan työpaikka ja haluat suorittaa tutkinnon oppisopimuksella.

Kuvaus:

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon kiinteistönhoidon osaamisalan tutkintonimikkeitä ovat kiinteistönhoitaja (AT) ja tekninen kiinteistönhoitaja.

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp).

Tutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista.
Kiinteistönhoitaja at: Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp) ja Kiinteistön toimintakunnon ylläpito (45 osp)
Tekninen kiinteistönhoitaja: Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp) ja LVI-järjestelmien käyttö ja ylläpito (45 osp)

Valinnaisia tutkinnon osia valitaan 90 osp esimerkiksi seuraavista: Erityiskohteiden siivouspalvelut, Ilmanvaihtokoneiden toimintakunnon ylläpito, Kiinteistöautomaation säätö ja ohjaus, Lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmien toimintakunnon ylläpito, Pintarakenteiden korjaustyöt, Uima-allasjärjestelmien huolto ja ylläpito, Ulkoalueiden hoitokoneiden käyttö ja huolto tai Työpaikkaohjaajana toimiminen.

Kiinteistönhoidon osamaisalan suorittanut osaa toimia asiakaskohteessa kiinteistöalan työtehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti. Valinnaisten tutkinnon osien mukaisesti tutkinnon suorittanut henkilö osaa suunnittella ja toteuttaa kiinteistöpalveluja erilaisissa asiakaskohteissa, joita ovat elintarviketeollisuuslaitokset, erityiskohteet, hotelli- ja majoitustilat, kauppakeskukset ja myymälätilat, oppilaitokset ja päiväkodit, teollisuuslaitokset, terveydenhuoltotilat tai uima-allas- ja kylpylätilat.

Toteutus:

Oppisopimuksella.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Oppisopimuksella koulutus on maksutonta. Oppisopimusta varten tarvitset alan työpaikan.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta. Kysy lisää opettajalta!

Kysy lisää

Iiro Isaksson
Puh. 044 705 7453
iiro.isaksson@raseko.fi