Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Matkailupalvelujen ammattitutkinto

Aloitus:

Seuraava aloitus syksy 2024

Kenelle:

Tutkintokoulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat työskennellä matkailualan asiakasneuvonta-ja myyntitehtävissä, markkinointi-ja ohjelmapalvelutehtävissä, hotellin vastaanotossa tai tapahtumantuotannossa ja/tai alan yrittäjinä. Sinulla on jo aiempaa kokemusta matkailu-, ravitsemis- tai talousalalta, olet persoonaltasi palvelun tuottaja ja sinulla on halu ja motivaatio kehittyä matkailualan asiakaspalvelutehtävissä.

Kuvaus:

Tutkinnon suoritettuasi hallitset palveluketjun kokonaisvaltaisesti, tunnet asiakasryhmät ja niiden erityistarpeet sekä pystyt huomioimaan ne toiminnassasi. Osaat käyttää työssäsi digitaalisia työvälineitä ja ohjelmia, hyödyntää erilaisia sosiaalisen median kanavia ja tuottaa asiakaslähtöistä materiaalia. Hallitset erilaiset turvallisuusohjeet ja -määräykset sekä osaat työskennellä myynti-ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti, vastuullisesti ja kestävän toimintatavan mukaisesti.

Koulutuksen teemoina ovat mm.
• Matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen.
• Työ-ja asiakasturvallisuuden ylläpitäminen ja kehittäminen.
• Vastuullisuus ja uudistava matkailu.
• Ohjelmapalvelujen toteuttaminen.
• Ammattiruotsia ja -englantia.
• Hotellin vastaanotossa ja kokous-ja kongressipalveluissa toimiminen.
• Myynnin ja markkinoinnin kehittäminen.
• Tapahtuman tuottaminen ja toteuttaminen.
• Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen.
• Hinnoittelu ja kannattavuus.

Toteutus:

Lähiopetuspäiviä (klo 9.00-15.00) jaksolla on yhteensä 18, lisäksi itsenäistä ja etäopiskelua valintojen mukaan sekä työpaikalla oppimista, oppisopimuksella tai monimuotoisesti omaehtoisesti. Koulutukseen sisältyy kansainvälinen työskentelyjakso (n. kaksi viikkoa) 2025, osallistujien matkat ja majoitus maksetaan Erasmus+ -rahoituksella.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammattitutkintokoulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta. Kysy lisää opettajalta!

Kysy lisää

Marja Kinnunen
vastuuopettaja
puh.044 705 7574
marja.kinnunen@raseko.fi