Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Aloitus:

Nonstop

Kenelle:

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualasta kiinnostuneet tai alalla jo työskentelevät henkilöt, joilta perustutkinto tai tutkinnon osia puuttuu.

Kuvaus:

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta, kahdesta osaamisalan valinnaisesta tutkinnon osasta, valinnaisista tutkinnon osista ja yhteisistä tutkinnon osista.

Valinnaisilla tutkinnon osilla voit suunnata osaamistasi kiinnostuksesi ja kehittymistoiveidesi mukaan.

Tutkintoon kuuluu yksi kaikille pakollinen tutkinnon osa:
– Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen

Kaksi osaamisalan ja suuntautumisen mukaista pakollista tutkinnon osaa:
– Avustamis- ja asiointipalvelujen tuottaminen
– Kotisiivouspalvelujen tuottaminen

– Valinnaisia tutkinnon osia valitaan 2 – 4 kpl seuraavista: Avustaminen ja huolenpito / Asuinkiinteistöjen puhtauspalvelujen tuottaminen / Hotelli- ja majoitustilojen puhtauspalvelut / Kodin ruokapalvelujen tuottaminen / Kodin siivous erityistilanteissa / Koneiden käsittely puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla / Oppilaitosten ja päiväkotien puhtauspalvelut / Sosiaalihuoltolaitosten puhtauspalvelut / Terveydenhuoltolaitosten puhtauspalvelut / Uima-allas- ja kylpylätilojen puhtauspalvelut / Vaatteiden ja tekstiilien huoltaminen / Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen / Yritystoiminnan suunnittelu

– Yhteiset tutkinnonosat (yhteensä 35 osp)

Toteutus:

Kokopäivätoiminen, monimuoto tai oppisopimus

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 4B:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkintoon opiskellessasi suoritat yhtäaikaisesti sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Lukio-opinnot suoritetaan Raision lukiossa iltapäivisin erillisen lukujärjestyksen mukaisesti.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta. Kysy lisää opettajalta!

Kysy lisää

Sari Lahtinen
puh. 044 705 7455
sari.lahtinen@raseko.fi

Kodinhoitaja kastelee hyllyllä olevia kukkasia.
Kodinhuoltaja ojentaa ruokatarjotinta asiakkaalle.
Kodinhuoltaja pitelee asiakasta kädestä.