Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto

Aloitus:

nonstop

Kenelle:

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on tieto- ja viestintätekniikan alan peruskoulutus ja kokemusta alan työtehtävistä. Koulutus sopii jatko-opinnoiksi esimerkiksi datanomeille muutaman vuoden työkokemuksen kartuttamisen jälkeen.

Kuvaus:

Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon suorittaneena voit työskennellä monipuolisesti erilaisten tieto- ja viestintätekniikka-alan yritysten ja organisaatioiden sekä niitä tukevien organisaatioiden tietotekniikkapalvelu-, asiantuntija- tai tukipalvelutehtävissä.
Tutkinnon osat
Tutkinnossa suoritetaan yksi pakollinen ja kolme valinnaista tutkinnon osaa.
Pakollinen tutkinnon osa:
• Tieto- ja viestintäteknisessä toimintaympäristössä toimiminen
Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kolme:
• Tietoverkkoasiantuntijana toimiminen
• Tieto- ja runkoverkkoasennukset
• Tilaturvallisuusjärjestelmien suunnittelu ja toteuttaminen
• Järjestelmäasiantuntijana toimiminen
• Kyberturva-asiantuntijana toimiminen
• Sovellusasiantuntijana toimiminen
• Digitaalisen palvelun käyttökokemuksen suunnitteleminen ja toteuttaminen
• Ohjelmistosuunnittelu ja ohjelmistokehitysprojektin hallinta
• Elektroniikkatuotannon tukitehtävissä toimiminen
• Elektroniikkatuotteen prototyypin suunnittelu ja valmistus
• Tieto- ja viestintätekniikan ratkaisujen konsultointi
• Hyvinvointiteknologia-asiantuntijana toimiminen
• Datan käsittely ja koneoppimisen hyödyntäminen
• Ohjelmiston testaus
Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (henkilökohtaistaminen), lähtötasosi huomioiden.

Toteutus:

Kokopäivätoiminen/Monimuoto-opinnot. Kysy seuraavasta aloituksesta opettajalta.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammattitutkintokoulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta. Kysy lisää opettajalta!

Kysy lisää

Mikko Viljanen
puh. 044 705 7487
mikko.viljanen@raseko.fi

Sirkku Huhti
puh. 044 705 7555
sirkku.huhti@raseko.fi