Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Aloitus:

Kosmetiikkaneuvojan osaamisala, vain oppisopimuksena. Jos haluat parturiksi tai kampaajaksi, käytä toista hakulinkkiä.

Kenelle:

Kosmetiikkamyymälässä, apteekissa tai kosmetiikkaosastolla työskentelevät tai kosmetiikka myyjän tehtäviin haluavat.

Kuvaus:

Kosmetiikkaneuvojan koulutuksessa syvennytään ihon- ja hiustenhoidon, ehostuksen ja kosmeettisten tuotteiden asiantuntijuuteen. Kosmetiikkaneuvojat opiskelevat asiakaspalvelu- ja myyntitaitoja, tuotetuntemusta, esiintymistaitoja sekä ihon- ja hiustenhoitoa, ihonhoidon ohjausta sekä ehostusta. Kosmetiikkaneuvojat perehtyvät myös hius- ja kauneudenhoitotuotteiden raaka-aineisiin ja valmistustapoihin.

Opinnot edellyttävät itsenäistä opiskeluvalmiutta ja ne toteutetaan monimuotoisena. Opinnot muodostuvat lähiopetuksesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta (tarvitset oppisopimuspaikan).

Toteutus:

Vain oppisopimuksena, jossa osaamisen hankkiminen tapahtuu työpaikalla. Ammatillisissa tutkinnonosissa voi olla joitakin lähiopetuspäiviä. Yhteiset tutkinnon osat (ns. ytot) suoritetaan lähiopetuksessa. Osaamisen näytöt työelämäjaksojen yhteydessä. Lähipäivät pidetään klo 8–16 välisenä aikana Eeronkujan toimipisteessä.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Opiskelijalle voi syntyä kustannuksia mm. oppi- ja työvälineistä sekä -materiaaleista omista oppimistehtävistä riippuen.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Vastuuopettaja
Kirsi Nummelin
puh. 044 705 7638
kirsi.nummelin@raseko.fi

Opinto-ohjaaja
Kati Runola
puh. 044 705 7551
kati.runola@raseko.fi