Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Aloitus:

Seuraava aloitus tammikuu 2024. Haku aukeaa loppusyksyllä 2023.

Kenelle:

Yrittäjät ja sivutoimiset yrittäjät millä tahansa alalla, muut asiasta kiinnostuneet sekä Rasekon tämän hetkiset opiskelijat, jotka voivat lisätä tämän tutkinnon osan osaksi tutkintoa tai suorittaa osan erillisenä tutkinnon osana. HUOM! Jos olet jo Rasekon päätoiminen opiskelija, sinun tulee sisällyttää tämä valinnainen tutkinnon osa osaksi tällä hetkellä suorittamaasi tutkintoa TAI suorittaa tämä uusi osa vasta sen jälkeen kun olet edellisen perustutkinnon suorittanut. Eli tämän osan voi suorittaa yksittäisenä tutkinnon osana. Lisätietoja saat vastuuopettajilta.

Kuvaus:

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon tutkinnon osa. Laajuus 15 osaamispistettä.

FabLab-laitteita ovat mm. leikkaava suurkuvatulostin, 3D-skanneri, 3D-printterit (FDM ja SLA -tekniikat), laserleikkuri, UV -tasotulostin, CNC-jyrsin, pöytäjyrsin ja brodeerauskone.

Seuraava aloitus tammikuussa 2023. Lähipäivät pidetään pääosin torstai- ja perjantai-iltapäivisin. Tarkistettu aikataulu tulossa syksyllä.

Opintojaksolla tutustutaan erilaisten harjoitusten avulla laserleikkurin, suurkuvatulostimen, uv-tulostimen, brodeerauskoneen sekä 3D-tulostimen peruskäyttöön. Tiedostojen teossa ohjelmistoina toimivat Inkscape (laserleikkuri + suurkuvatulostin + UV-tulostin), Inkstitch (brodeerauskone) ja Fusion360 (3D-tulostus).

Koulutuksen lopuksi omaa ammattitaitoa syvennetään ja osaaminen osoitetaan käytännön työtehtävissä valmistamalla tuote tai sen osa valitsemallasi erikoislaitteella.

Koulutus sisältää:
– Lähiopetusta ja luentoja
– Pajatyöskentelyä eri työvälineiden parissa
– Ryhmä- ja henkilökohtaista ohjausta sekä reflektointia
– Itsenäistä työskentelyä

Osaaminen todennetaan näytöllä henkilökohtaisen näyttösuunnitelman mukaisesti.

Perustietojen oppimisen jälkeen voit varata laitteita käyttöösi, sopimalla ajankohdista erikseen Fab Labin henkilökunnan kanssa.

Toteutus:

Monimuoto-opinnot. Lähipäivät pidetään pääosin torstai- ja perjantai-iltapäivisin klo 14-18.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 4:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Opiskelusta syntyy mm. materiaalikustannuksia.

Kysy lisää

Susanna Sallinen
susanna.sallinen@raseko.fi
puh. 044 705 7591