Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Aloitus:

Tammikuussa 2023

Kenelle:

Yrittäjät ja sivutoimiset yrittäjät millä tahansa alalla, muut asiasta kiinnostuneet sekä Rasekon tämän hetkiset opiskelijat, jotka voivat lisätä tämän tutkinnon osan osaksi tutkintoa tai suorittaa osan erillisenä tutkinnon osana. HUOM! Jos olet jo Rasekon päätoiminen opiskelija, sinun tulee sisällyttää tämä valinnainen tutkinnon osa osaksi tällä hetkellä suorittamaasi tutkintoa TAI suorittaa tämä uusi osa vasta sen jälkeen kun olet edellisen perustutkinnon suorittanut. Eli tämän osan voi suorittaa yksittäisenä tutkinnon osana. Lisätietoja saat vastuuopettajilta.

Kuvaus:

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon tutkinnon osa. Laajuus 15 osaamispistettä.

FabLab-laitteita ovat mm. leikkaava suurkuvatulostin, 3D-skanneri, 3D-printterit (FDM ja SLA -tekniikat), laserleikkuri, UV -tasotulostin, CNC-jyrsin, pöytäjyrsin ja brodeerauskone. Halutessasi voit valita myös tekstiilialan tiloissa olevan Jacquard – kudontalaitteen.

Seuraava aloitus tammikuussa 2023. Lähipäivät pidetään pääosin torstai- ja perjantai-iltapäivisin. Tarkistettu aikataulu tulossa syksyllä.

Käytettävissä olevat ohjelmistot ovat Designspark Mechanical (3d-suunnittelu ja tulostus) ja Inkscape (laser ja tarraleikkuri), joista opiskelija valitsee jomman kumman tai kummatkin. Koulutuksen lopuksi oma ammattitaito osoitetaan käytännön työtehtävissä valmistamalla tuote tai sen osa erikoislaitetta hyödyntäen.

Käytössä olevat laitteet mm. leikkaava suurkuvatulostin, 3D-skanneri, 3D-printterit (FDM ja SLA -tekniikat), laserleikkuri, UV -tasotulostin, CNC-jyrsin, pöytäjyrsin ja brodeerauskone.

Koulutus sisältää:
– Lähiopetusta – ja luentoja
– Pajatyöskentelyä eri työvälineiden parissa
– Ryhmä- ja henkilökohtaista ohjausta sekä reflektointia
– Itsenäistä työskentelyä

Osaaminen todennetaan näytöllä henkilökohtaisen näyttösuunnitelman mukaisesti.

Lisäksi saatavilla on FabLab-ohjausta, josta sovitaan FabLab-ohjaaja Jenni Aunolan kanssa perustietojen oppimisen jälkeen.

Toteutus:

Monimuoto-opinnot. Seuraava aloitus tammikuussa 2023. Lähipäivät pidetään pääosin torstai- ja perjantai-iltapäivisin. Tarkistettu aikataulu tulossa syksyllä.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 4:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Opiskelusta syntyy mm. materiaalikustannuksia.

Kysy lisää

Susanna Sallinen
susanna.sallinen@raseko.fi
puh. 044 705 7591