Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Aloitus:

Elokuu 2023 Jatkuva haku on auki elokuuhun 2022 saakka.

Kenelle:

Tutkinnon suorittajalta edellytetään vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tasoisia ammatillisia tietoja ja taitoja sekä lisäksi täydentäviä ja syventäviä opintoja sekä alan työkokemusta.

Kuvaus:

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat ovat
– Mielenterveys- ja päihdetyössä toimiminen
– Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen

Valinnaiset tutkinnon osat ovat
– Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö
– Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyö
Näistä on valittava vähintään yksi. Toinen valinnainen tutkinnon osa voi olla toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

Koulutuksessa voi suorittaa halutessaan myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Toteutus:

Koulutus muodostuu lähiopetuspäivistä oppilaitoksessa, etäopiskelusta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta joko omalla työpaikalla tai koulutussopimusjaksoilla. Lähiopetuspäiviä on 2-4 päivää kuukaudessa. Koulutuksen pituus määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan (n. 1,5 – 2 vuotta). Seuraava ryhmä aloittaa 30.8.2022 Jos sinulla on alan työpaikka, voit hakea koulutukseen oppisopimuksella. Oppisopimusopiskelijat voidaan ottaa koulutukseen milloin tahansa. Kysy lisää kouluttajalta!

Toimipiste:

Raision Juhaninkujan toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Oppisopimuksella koulutus on maksutonta. Oppisopimusta varten tarvitset alan työpaikan.

Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 600 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 250 € / tutkinnon osa.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä työelämäjaksolle useaan eri maahan. Rasekolla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita alasta riippuen useassa Euroopan maassa (mm. Espanjassa, Saksassa, Hollannissa, Islannissa ja Portugalissa) sekä Kiinassa ja Thaimaassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Juha Mäkitalo
puh. 044 705 7618
juha.makitalo@raseko.fi