Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Aloitus:

Opiskelun voi aloittaa joustavasti milloin tahansa lukukauden aikana. Tammi- ja elokuussa järjestetään uusille opiskelijoille yhteinen aloituspäivä.

Kenelle:

Tutkinnon suorittajalta edellytetään vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tasoisia ammatillisia tietoja ja taitoja sekä alan työkokemusta. Hakijat valitaan koulutukseen hakemusten ja haastattelun perusteella.

Kuvaus:

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.
Opinnot voi aloittaa joustavasti milloin tahansa lukukausien aikana. Kysy lisää opettajalta.

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat ovat
– Mielenterveys- ja päihdetyössä toimiminen
– Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen

Valinnaiset tutkinnon osat ovat
– Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö
– Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyö

Näistä on valittava vähintään yksi. Toinen valinnainen tutkinnon osa voi olla vähintään 40 osaamispisteen laajuinen osa toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

Koulutuksessa voi suorittaa halutessaan myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Toteutus:

Koulutus muodostuu lähiopetuspäivistä oppilaitoksessa, verkko-opinnoista sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta joko omalla työpaikalla tai koulutussopimusjaksoilla. Lähiopetuspäiviä on keskimäärin 2 päivää kuukaudessa. Koulutuksen pituus määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan (n. 1,5 – 2 vuotta). Jos sinulla on alan työpaikka, voit hakea koulutukseen oppisopimuksella. Oppisopimusopiskelijat voidaan ottaa koulutukseen milloin tahansa. Kysy lisää opettajalta.

Toimipiste:

Raision Juhaninkujan toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Oppisopimuksella koulutus on maksutonta. Oppisopimusta varten tarvitset alan työpaikan.

Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 600 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 250 € / tutkinnon osa.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta. Kysy lisää opettajalta!

Kysy lisää

Juha Mäkitalo
puh. 044 705 7618
juha.makitalo@raseko.fi