Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Aloitus:

Jatkuvalla haulla hakevien aloitus: nonstop. Yhteishaussa hakevien aloitus elokuussa 2024 (36 paikkaa).

Kenelle:

Sinua kiinnostavat tietokoneet, erilaiset sovellusohjelmat, ohjelmointi, tietoturva, laite- ja lähiverkkotekniikka.

Kuvaus:

– Kaikille pakollinen tutkinnon osa:
Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät

– Tutkintonimikkeen mukaiset pakolliset tutkinnon osat:
* IT-tukihenkilö: Teknisessä tukipalvelussa toimiminen
* Ohjelmistokehittäjä: Ohjelmointi ja Ohjelmistokehittäjänä toimiminen

– Valinnaisia ammatillisia tutkinnon osia mm. Elektroniikka-asennukset / Turvalaite- ja hyvinvointiteknologiajärjestelmien asennus / Tietoverkkokaapeloinnit / Teknisessä tukipalvelussa toimiminen / Ohjelmointi / Ohjelmistokehittäjänä toimiminen / Sulautetun järjestelmän toteuttaminen / Koti- ja palvelujärjestelmien asennukset / Tietoverkkolaitteiden asennus / Järjestelmätuessa toimiminen / Elektroniikkalaitteiden käyttöönotto- ja huoltotyöt / Tietoteknisen ratkaisun myynti / Verkkopalvelun tekninen toteuttaminen / Digitaalisen median mallinnus ja tulostus / Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen

Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (henkilökohtaistaminen), hakijan lähtötaso huomioiden.

Toteutus:

Kokopäivätoiminen opiskelu tai monimuoto-opinnot.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Perustutkintokoulutus on maksutonta.

Tutustumispäivä ammatilliseen koulutukseen

Tule tutustumaan sinua kiinnostavan alan opintoihin ja oppimisympäristöihin! Tutustumispäivän aikana pääset kokeilemaan alan työtehtäviä ja tapaamaan opiskelijoita ja opettajia. Lisäksi kuulet työllistymismahdollisuuksista. Tutustuminen sopii sekä yläkoululaisille että aikuisille alasta kiinnostuneille. Ilmoittaudu koulutuskokeiluun täällä.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkintoon opiskellessasi suoritat yhtäaikaisesti sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Lukio-opinnot suoritetaan Raision lukiossa iltapäivisin erillisen lukujärjestyksen mukaisesti. Lue lisätietoja kaksoistutkintoon opiskelemisesta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Mikko Viljanen
Puh. 044 705 7487
mikko.viljanen@raseko.fi

Sirkku Huhti
puh. 044 705 7555
sirkku.huhti@raseko.fi

Rivi tietokoneita.
Henkilö tietokoneen ääressä.