Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Taideteollisuusalan ammattitutkinto

Kenelle:

Puukon valmistuksesta ja yrittäjyydestä kiinnostuneet, peruskäsityötaitoja omaavat henkilöt, jotka haluavat puukonvalmistuksesta ammatin tai haluavat täydentää ammattitaitoaan uudella osa-alueella. Ohjaustoiminnasta kiinnostuneet voivat jatkossa suunnata myös hankittua osaamista ohjaustoimintaan, suunnittelemalla ja markkinoimalla puukonvalmistukseen liittyviä kursseja. Alalla toimimista edesauttaa kiinnostus yrittäjänä toimimiseen.

Kuvaus:

Kuvaus
Lähiopetusta viikonloppuisin Rasekon ammattiopistossa, Eeronkuja 3, Raisio. Lisäksi etäopiskelua sekä osaamisen hankkimista käytännön työssä.
Taideteollisuusalan ammattitutkinnon puukkosepän osaamisalan koulutus perehdyttää puukkotuotteen valmistuksen perusosa-alueisiin. Koulutuksen tavoitteena on tuottaa ammattilaisia, jotka pystyvät vastaamaan kysynnän luomiin haasteisiin. Opinnoissa perehdytään puukon valmistustekniikoihin, kehitetään omia puukkotuotteita ja toteutetaan niitä asiakkaille. Tuotteet voivat olla peruskäyttöpuukkoja, erikoiskäyttöpuukkoja, uniikkipuukkoja tai historiallisiin esikuviin perustuvia puukkoja tai veitsiä. Puukon valmistamisessa käytetään lukuisia erikoistekniikoita ja opintojen aikana on mahdollista tutustua mm. lamelliterän valmistukseen, hiekkavaluun, nahan painokuviointiin tai tuohipään valmistamiseen. Opintoihin sisältyy myös puukkosepälle tarpeellisia suunnittelutaitoja, työturvallisuutta, dokumentointia ja markkinointia.

Tutkinnossa on kolme pakollista tutkinnon osaa:
– Moniammatillisessa toimintaympäristössä työskentely, 10 osp
– Sepän pajatyöskentely, 20 osp
– Puukkotuotteen valmistaminen, 70 osp

Lisäksi seuraavista valinnaista tutkinon osista valitaan kaksi:
– Käyttöpuukon valmistaminen, 25 osp
– Uniikkipuukon valmistaminen, 25 osp
– Historiallisen puukon tai veitsen valmistaminen, 25 osp

Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. HOKS laaditaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti ja siinä huomioidaan jo olemassa oleva osaaminen.
Aloitus 7.3 2020. Lähiopetusta viikonloppuisin Rasekon ammattiopistossa, Eeronkuja 3, Raisio. Lisäksi etäopiskelua sekä osaamisen hankkimista käytännön työssä.

Toteutus:

Monimuoto-opinnot

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammattitutkintokoulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä työelämäjaksolle useaan eri maahan. Rasekolla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita alasta riippuen useassa Euroopan maassa (mm. Espanjassa, Saksassa, Hollannissa, Islannissa ja Portugalissa) sekä Kiinassa ja Thaimaassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Teo Mero, vastuuopettaja
puh. 040 837 4430,
teo.mero(at)raseko.fi