Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Aloitus:

Seuraava aloitus marraskuussa 2023. Yhteishaun kautta hakevat: elokuu 2024 (72 paikkaa).

Kenelle:

Nuoret ja aikuiset:
– olet hakemassa opiskelupaikkaa yhteishaun ulkopuolella
– haluat vaihtaa alaa
– sinulla on aikaisempi ammatillinen tutkinto
– haluat suorittaa kesken jääneet opintosi loppuun
– haluat siirtyä toisesta oppilaitoksesta meille jatkamaan opintosi loppuun
– haluat laajentaa aikaisempaa osaamistasi suorittamalla toisen osaamisalan
Et voi hakea jatkuvassa haussa harkintaan perustuvan valinnan kriteereillä.
Koulutuksen järjestäjä päättää opiskelijavalinnoista valintapäivän testien ja haastattelujen perusteella.

Huom! Haussa on myös hoiva-avustajan koulutus. Siinä suoritetaan kaksi tutkinnon tutkinnon osaa lähihoitajan tutkinnosta.

Kuvaus:

Koulutuksessa saat valmiuksia työskennellä eri-ikäisten ja erilaisissa elämänvaiheissa olevien ihmisten kanssa. Opit, miten ammatillisella toiminnalla edistetään ihmisen terveyttä, toimintakykyä ja hyvinvointia. Saat monipuolisia ammatillisia valmiuksia työskennellä sosiaali- ja terveysalan eri sektoreilla.

Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä:
– ammatilliset tutkinnon osat (145 osaamispistettä) ja
– yhteiset tutkinnon osat (35 osaamispistettä).

Osaamisaloihin sisältyy neljä pakollista tutkinnon osaa. Yhteiset tutkinnon osat ovat viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen ja yhteiskunta- ja työelämäosaaminen.

Osaamisalavaihtoehdot Rasekossa ovat:

– lasten ja nuorten kasvatus ja hoito
– mielenterveys- ja päihdetyö
– sairaanhoito ja huolenpito
– ikääntyvien hoito ja kuntoutus
– sekä oppisopimuksena edellisten lisäksi myös vammaistyö

——————-
Haku marrakuussa 2023 aloittavaan ryhmään on auki. Pääsy- ja soveltuvuuskoe elokuussa aloittavaan ryhmään pidetään 22.9.2023. Tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan kutsulla, joka lähetetään hakemuksessasi antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Kutsussa kerrotaan tarkemmin kokeen sisällöstä.

HUOM! Tutkinnon perusteet uudistuvat 1.8.2024. Koulutuksen kuvaus päivitetään alkuvuodesta 2024 vastaamaan uusia tutkinnon perusteita.

Toteutus:

Kokopäivätoiminen koulutus.

Toimipiste:

Raision Juhaninkujan toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Opiskelijalle voi syntyä kustannuksia mm. oppikirjoista, hoitoasusta ja opintokäynneistä.

Tutustumispäivä ammatilliseen koulutukseen

Tule tutustumaan sinua kiinnostavan alan opintoihin ja oppimisympäristöihin! Tutustumispäivän aikana pääset kokeilemaan alan työtehtäviä ja tapaamaan opiskelijoita ja opettajia. Lisäksi kuulet työllistymismahdollisuuksista. Tutustuminen sopii sekä yläkoululaisille että aikuisille alasta kiinnostuneille. Ilmoittaudu koulutuskokeiluun täällä.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä työelämäjaksolle useaan eri maahan. Rasekolla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita alasta riippuen useassa Euroopan maassa (mm. Espanjassa, Saksassa, Hollannissa, Islannissa ja Portugalissa) sekä Kiinassa ja Thaimaassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkintoon opiskellessasi suoritat yhtäaikaisesti sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Lukio-opinnot suoritetaan Raision lukiossa iltapäivisin erillisen lukujärjestyksen mukaisesti. Lue lisätietoja kaksoistutkintoon opiskelemisesta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Marjatuuli Aittokallio
puh. 044 705 7564
marjatuuli.aittokallio@raseko.fi

Kaksi henkilöä hoitonuken sängyn vieressä.
Kaksi henkilöä harjoittelee elvytystä defibrillaattorin avulla.
Kolme henkilöä istuu hoitoluokan pöydän ääressä.
Kaksi henkilöä harjoittelee kylkiasentoon laittoa.
Ihmisiä istumassa puoliympyrässä luokassa.