Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Ajoneuvoalan perustutkinto

Aloitus:

8.8.2024

Kenelle:

Autojen ja muiden moottoriajoneuvojen kanssa toimimisesta kiinnostuneet. Opintoihin otetaan pääasiassa yhteishaun kautta. Vapaina olevien paikkojen puitteissa voidaan ottaa myös esimerkiksi lukion käyneitä ns. välivuosiopintoihin. Kysy tästä lisää opinto-ohjaajalta tai kehittämispäälliköltä!

Kuvaus:

Tutkinnon kokonaislaajuus on 180 osaamispistettä (osp):
• Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
• Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Perusopinnoissa opiskelet auton järjestelmien toimintaa, asiakaspalvelua, sähkötekniikkaa, huoltotöitä sekä alan säädöksiä. Automekaanikon opintoihin kuuluvat lisäksi perinteiset voimansiirto- ja polttomoottorin. Diagnoosimekaanikkona pääset syventämään osaamistasi ajoneuvojen korkeajännitejärjestelmien sekä sähkö- ja ohjausjärjestelmien korjaustöissä. Hyötyajoneuvomekaanikkona keskityt hyötyajoneuvojen kuten paketti- ja kuorma-autojen, perävaunujen, traktoreiden ja työkoneiden korjaukseen.

Opinnot sisältävät runsaasti osaamisen hankkimista koulutus- tai oppisopimuksilla työpaikoilla. Osan tästä voit halutessasi suorittaa ulkomailla.

Opintojen aikana suoritat myös hätäensiapu-, sähkötyöturvallisuus- ja tulityökorttikoulutukset.

Toteutus:

Kokopäivätoiminen päiväopiskelu

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta.

Tutustumispäivä ammatilliseen koulutukseen

Tule tutustumaan sinua kiinnostavan alan opintoihin ja oppimisympäristöihin! Tutustumispäivän aikana pääset kokeilemaan alan työtehtäviä ja tapaamaan opiskelijoita ja opettajia. Lisäksi kuulet työllistymismahdollisuuksista. Tutustuminen sopii sekä yläkoululaisille että aikuisille alasta kiinnostuneille. Ilmoittaudu koulutuskokeiluun täällä.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkintoon opiskellessasi suoritat yhtäaikaisesti sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Lukio-opinnot suoritetaan Raision lukiossa iltapäivisin erillisen lukujärjestyksen mukaisesti.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta. Kysy lisää opettajalta!

Kysy lisää

Kehittämispäällikkö
Marko Sarén
marko.saren@raseko.fi
puh. 044 705 7445

Henkilö takaapäin kuvattuna mittaamassa auton renkaita.
Kaksi nuorta asentajan haalareihin pukeutunutta henkilöä tutkimassa kuorma-auton moottoria.
Autoa korjaavat opiskelijat.
Kaksi nuorta asentajan vaatteisiin pukeutunutta henkilöä tutkimassa auton alustaa.