Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Aloitus:

Jatkuvan haun aloituspäivät: 14.2.2022 tai 2.5.2022. Yhteishaun aloitus: elokuussa 2022

Kenelle:

Asiakaspalvelun osaamisala (tarjoilija) on suunnattu asiakaspalvelusta ja salityöskentelystä kiinnostuneille henkilöille, joilta puuttuu toisen asteen tutkinto tai henkilöille, jotka haluavat vaihtaa alaa. Koulutus soveltuu myös riittävän suomen kielen taitaville maahanmuuttajille.

Ruokapalvelun osaamisala (kokki) on suunnattu ruoan valmistuksesta kiinnostuneille henkilöille, joilta puuttuu toisen asteen tutkinto tai henkilöille, jotka haluavat vaihtaa alaa. Koulutus soveltuu myös riittävän suomen kielen taitaville maahanmuuttajille.

Ohjaamme sinua henkilökohtaisesti valitsemaan tilanteeseesi sopivan osaamisalan ja tutkinnon osat sekä suunnittelemme yhdessä tarvitsemasi opinnot.

Kuvaus:

– Kokit työskentelevät erilaisissa ravintoloissa, suurtalouskeittiöistä ja juhlapalveluista fine dining -ravintoloihin. Suuria työllistäjiä ovat henkilöstöravintolat, ketjuravintolat ja liikenneasemat. Kokkeja työskentelee myös esimerkiksi kevyitä lounaita tarjoavissa kahviloissa. Kokki toimii ruoanvalmistuksen tehtävissä valmistaen maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot. Kokki myös laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.

– Tarjoilijan työpaikat ovat henkilöstöravintoloissa, kokouspalveluissa, à la carte -ravintoloissa, ketjuravintoloissa, liikenneasemilla ja baareissa. Monet tarjoilijat työllistyvät kahviloihin. Tarjoilija toimii asiakaspalvelutehtävissä ja kunnostaa asiakastiloja, laittaa esille myytäviä tuotteita, esittelee, myy ja tarjoilee ruokia ja juomia.

– Alan työllisyysnäkymät ovat hyvät: osaavasta henkilöstöstä on pulaa. Henkilöstöravintolat ovat lisääntyneet viime vuosina. Henkilöstöravintoloissa ja suurtalouskeittiöissä on odotettavissa lähivuosina eläköitymistä, mikä lisää uusien kokkien kysyntää. Monet kokit ja tarjoilijat työllistyvät myös henkilöstövuokrausyritysten kautta.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (180 osp) muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Toteutus:

Kokopäivätoiminen, monimuoto ja oppisopimus.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Perustutkintokoulutus on maksutonta. Kustannuksia voi muodostua esim. työvälineistä ja materiaaleista.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä työelämäjaksolle useaan eri maahan. Rasekolla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita alasta riippuen useassa Euroopan maassa (mm. Espanjassa, Saksassa, Hollannissa, Islannissa ja Portugalissa) sekä Kiinassa ja Thaimaassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkintoon opiskellessasi suoritat yhtäaikaisesti sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Lukio-opinnot suoritetaan Raision lukiossa iltapäivisin erillisen lukujärjestyksen mukaisesti. Lue lisätietoja kaksoistutkintoon opiskelemisesta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Airi Levonen
puh. 044 705 7651
airi.levonen@raseko.fi

Mari Vartiainen
puh. 044 705 7608
mari.vartiainen@raseko.fi

Kokkiopiskelija pilkkomassa kasviksia.
Tarjoilija ojentamassa annosta asiakkaalle.
Thaimaa kaikki annokset.
Kokki puhdistaa jälkiruokalautasia.
Erilaisia salaatteja opiskelijaruokalan linjastossa.