Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Taideteollisuusalan perustutkinto

Aloitus:

Seuraava ryhmämuotoinen aloitus syyskuussa 2023. Haku aukeaa 1.1.2023.

Kenelle:

Lukion käyneet tai ylioppilaat. Koulutus sopii hyvin alaan tutustumiseen tai esimerkiksi välivuoden pitämiseen.

Kuvaus:

Seuraava aloitus syyskuu 2023.
Perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Opinnoissa on yksi kaikille pakollinen tutkinnon osa (Osaamisen tuotteistaminen ja markkinoiminen taideteollisuusalalla). Lisäksi opiskellaan osaamisalan mukaiset pakolliset tutkinnon osat (esim. Metallisepän alan tuotteen valmistaminen) sekä useita valinnaisia osia kuten Erikoistuminen taideteollisuusalalla, Yritystoiminnan suunnittelu tai Käsityötaidon ohjaaminen. Myös toisten tutkintojen osia voidaan hyödyntää.

Koulutuksen tavoitteena on, että opintojen aikana sinulle syntyy ammattiosaamisen ja tutkinnon lisäksi kontakteja työelämään ja kenties yritysidea tai monipuolista tietopohjaa hakeutua halutessasi jatko-opintoihin.

Taideteollisuusalan osaamista voit hankkia erilaisissa oppimisympäristöissä Rasekon työpajoilla, digitaalisessa kehittämiskeskuksessa Fab Labissa tai työelämäkumppanien yrityksissä kotimaassa tai ulkomailla (esimerkiksi Maltalla, Islannissa tai Hollannissa).

Taideteollisuusalan perustutkintoon hakeville järjestetään soveltuvuuskoe. Koe on yksipäiväinen ja siihen kutsutaan kaikki hakijat. Kokeessa mitataan erilaisilla alakohtaisilla tehtävillä sekä haastattelulla hakijan soveltuvuutta alalle.

Joustava aloitus. Koulutuksen kesto riippuu opiskelijalle tehtävästä henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta, jossa huomioidaan opiskelijan olemassa oleva osaaminen.

Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Fab Lab Rasekossa, jonka puitteet tarjoavat mahdollisuuden digitaalisen valmistuksen lisäksi myös erilaisiin projektitöihin sekä tuotekehitykseen -ja testaukseen. Syksystä 2023 alkaen FabLab toimii Raision kampuksella, Eeronkuja 4.

Toteutus:

Kokopäivätoiminen Seuraava ryhmä aloittaa opintonsa syyskuussa 2023

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 4:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Opiskelusta syntyy mm. materiaali- ja opintomatkakustannuksia.

Kysy lisää

Öyvind Strömsvik
puh. 044 705 7588
oyvind.stromsvik@raseko.fi

Kaksi henkilöä työskentelee työsalissa.
Henkilö katselee 3D-tulostinta.