Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Liiketoiminnan ammattitutkinto

Aloitus:

Seuraava aloitus 3.5.2024

Kenelle:

Tilinpäätöstaitoinen kirjanpitäjän tutkintokoulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat jo kirjanpitäjän tehtävissä joko tilitoimistossa tai muussa yrityksessä ja haluavat laajentaa osaamistaan tilinpäätöstaidoilla. Sinulla on taloushallinnon työtehtävien hoitamisesta muutaman vuoden työkokemus ja/tai taloushallintoalan ammatillinen peruskoulutus sekä sovellut koulutuksen tavoiteammatissa toimimiseen.

Kuvaus:

Liiketoiminnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp)

Tutkinnossa on yksi kaikille osaamisaloille pakollinen tutkinnon osa:
– Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (30 osp).

Lisäksi valitaan 120 osp valinnaisista tutkinnon osista:
– Tilinpäätös ja verotus, 60 osp
– Kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen, 60 osp

Suoraan tutkintoon tuleville valittavia tutkinnon osia voi olla:
– Palkanlaskennan hoitaminen, 60 osp
– Reskontran hoitaminen 60 osp
– Kannattavuuslaskenta ja budjetointi 60 osp
– Taloushallinnon neuvontapalveluiden hoitaminen 60 osp

Tavoitteet ja sisällöt ovat liiketoiminnan ammattitutkinnon ammattitaitovaatimusten mukaiset. Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa joko liiketoiminnan ammattitutkinto tai osia siitä.

Toteutus:

Tutkintokoulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena työn ohessa. Lähiopiskelupäiviä on noin yksi arkipäivä viikossa ja lisäksi itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksen kesto on noin vuosi. Valmistumisajankohdan määrittelee vastuuopettajan kanssa laadittu henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Mikäli sinulla on jo tarvittava ammattitaito, voit hakeutua suorittamaan tutkinnon ilman koulutusta.

Toimipiste:

Raision Purokadun toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammattitutkintokoulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Sanna Saarinen
sanna.saarinen@raseko.fi