Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Aloitus:

Elokuu 2022 (aloituspaikkoja yhteishaussa 38 kpl).

Kenelle:

Sinulle, joka haluat työskennellä sähkön tuottamisen, teollisuuden tai rakentamisen sähköistyksen, sähköasennusten tai automaation ja kunnossapidon tehtävissä. Tällä hetkellä Rasekossa on sähköalalle vain yhteishaku.

Kuvaus:

Tutkinnon kokonaislaajuus on 180 osaamispistettä:
• Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
• Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Opintojen alussa perehdytään sähkö- ja työturvallisuusasioihin sekä elektroniikan ja sähkötekniikan perusteisiin, työkaluihin ja asennustekniikoihin sekä sähkökäyttöisten pienkoneiden korjaukseen. Toisena ja kolmantena vuonna opinnoissa syvennytään sähkön tuotannon, siirto- ja jakelutekniikan periaatteisiin sekä prosessiautomaatioon. Opiskelu on hyvin käytännönläheistä ja sisältää runsaasti töitä osaston omissa työtiloissa sekä Rasekon kiinteistöissä ja rakennustyömailla.

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Toteutus:

Haku vain yhteishaussa. Kokopäivätoiminen opiskelu.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä työelämäjaksolle useaan eri maahan. Rasekolla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita alasta riippuen useassa Euroopan maassa (mm. Espanjassa, Saksassa, Hollannissa, Islannissa ja Portugalissa) sekä Kiinassa ja Thaimaassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkintoon opiskellessasi suoritat yhtäaikaisesti sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Lukio-opinnot suoritetaan Raision lukiossa iltapäivisin erillisen lukujärjestyksen mukaisesti. Lue lisätietoja kaksoistutkintoon opiskelemisesta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Kehittämispäällikkö
Kimmo Keinästö
kimmo.keinasto@raseko.fi
puh. 044 705 7661

Henkilö työskentelee sähköalan töitä.
Kuvassa työmaalla sähköalan tarvikkeita.
Automaatioasentajaopiskelija sähkökaapilla.