Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Aloitus:

Vuosittain kaksi aloitusta: tammi- ja elokuussa

Kenelle:

Kampaamossa, parturissa, apteekissa, kosmetiikkamyymälässä tai erikoisliikkeessä työskentelevät tai kampaajan / parturin / kosmetiikkamyyjän tehtäviin haluavat. Tarvitset alan työpaikan tai koulutussopimuspaikan /oppisopimuspaikan, jonka hankit itse tai sovit nykyisen työantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus.

Kuvaus:

Opiskellaksesi hius- ja kauneudenhoitoalaa (kampaaja, parturi tai kosmetiikkaneuvoja) Rasekossa, sinulla tulee olla tai sinun tulee hankkia itsellesi alan työpaikka (oppisopimus- tai koulutuspaikka). Opinnot edellyttävät itsenäistä opiskeluvalmiutta ja ne toteutetaan aikuisryhmämuotoisena.

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, 180 osp

Osaamisalavaihtoehdot:
• kampaajatyön osaamisala, kampaaja. Aloitus tammikuu 2024
• hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja oppisopimuksella. Käytä toista hakulinkkiä
• parturityön osaamisala, parturi. Ryhmä täynnä, seuraava aloitus tammikuu 2024

********
• Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
• Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Opintoihin sisältyy kaksi kaikille pakollista tutkinnon osaa sekä osaamisalan mukaisia tutkinnon osia. Valinnaisilla tutkinnon osilla syvennät osaamistasi valitsemassasi osaamisalassa. Osaamista hankitaan myös työpaikoilla eli sinun tulee hankkia itsellesi joko koulutussopimus- tai oppisopimuspaikka.

Opinnot sisältävät ammattiteorian ja työteknisten harjoitusten lisäksi asiakaspalvelua, ohjausta ja kauneudenhoitoalan tuotteiden myyntityötä sekä työelämässä toimimista. Opinnoissa opiskellaan alan keskeisiä ammatillisia sisältöjä, joissa yrittäjyys on tärkeä osana toimintaa.

*********
Kampaajat ja parturit työskentelevät alan yrityksissä yrittäjänä tai työntekijänä sekä alan maahantuontiyrityksissä tai tukkureilla. Parturin koulutuksessa opiskellaan tekemään erilaisia hiustenleikkauksia parturitekniikoilla, partakäsittelyjä sekä kampauksia föönaus- ja rautatekniikoilla, sekä toimimaan erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa.

Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät apteekeissa, laivoilla, tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla, alan tukuissa, kouluttajina/ konsulentteina tai alan erikoisliikkeissä. Kosmetiikkaneuvojan koulutuksessa syvennytään ihon- ja hiustenhoidon, ehostuksen ja kosmeettisten tuotteiden asiantuntijuuteen. Kosmetiikkaneuvojat opiskelevat asiakaspalvelu- ja myyntitaitoja, tuotetuntemusta, esiintymistaitoja sekä ihon- ja hiustenhoitoa, ihonhoidon ohjausta ja ehostusta. Kosmetiikkaneuvojat perehtyvät myös hius- ja kauneudenhoitotuotteiden raaka-aineisiin ja valmistustapoihin.

*********
Tutkinnon suorittamisen aikataulu ja koulutuksen tarve riippuvat hakijan aiemmasta osaamisesta. Oppisopimuskoulutus sopii työssäkäyville ja yrittäjille. Hankit omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sovit nykyisen työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus sekä olet yhteydessä Raision oppisopimustoimistoon.

Toteutus:

Monimuoto-opiskelua, jossa lähiopetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähipäivien sisältönä on luentojen, asiakaspalvelun/asiakastöiden ja tehtävien lisäksi mm. tutustumiskäyntejä maahantuojien ja -tukkujen toimintaan. Osaamisen näytöt työelämäjaksojen yhteydessä. Lähipäivät ma-pe pidetään klo 8–16 välisenä aikana Eeronkujan toimipisteessä.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Opiskelijalle voi syntyä kustannuksia mm. oppi- ja työvälineistä sekä -materiaaleista omista oppimistehtävistä riippuen.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä työelämäjaksolle useaan eri maahan. Rasekolla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita alasta riippuen useassa Euroopan maassa (mm. Espanjassa, Saksassa, Hollannissa, Islannissa ja Portugalissa) sekä Kiinassa ja Thaimaassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkintoon opiskellessasi suoritat yhtäaikaisesti sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Lukio-opinnot suoritetaan Raision lukiossa iltapäivisin erillisen lukujärjestyksen mukaisesti. Lue lisätietoja kaksoistutkintoon opiskelemisesta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Vastuuopettaja
Carita Hartvik
puh. 040 6106 019
carita.hartvik@raseko.fi

Opinto-ohjaaja
Kati Runola
puh. 044 705 7551
kati.runola@raseko.fi

Opiskelija pesee asiakkaan hiuksia.
Henkilö kihartaa toisen hiuksia kampaamossa.
Henkilö seisoo kosmetiikkaliikkeessä.
Kampauspäitä hyllyllä.