Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Taideteollisuusalan perustutkinto

Aloitus:

Seuraava aloitus 8.8.2024

Kenelle:

Puusepän alan työtehtävistä kiinnostuneille aikuisille, alan vaihtajille, yksilöllisten tuotteiden suunnittelusta ja valmistamisesta kiinnostuneille. Tavoitteena on, että opintojen aikana opiskelijalle syntyy osaamisen ja tutkinnon lisäksi kontakteja työelämään, lisäosaamista mahdolliseen nykyiseen toimenkuvaan tai kenties yritysidea tai monipuolista tietopohjaa hakeutua halutessaan jatko-opintoihin.

Kuvaus:

Perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Tutkintoon sisältyy
– yksi kaikille pakollinen tutkinnon osa:
Osaamisen tuotteistaminen ja markkinoiminen taideteollisuusalalla

– yksi osaamisalan mukainen pakollinen tutkinnon osa:
Puusepänalan tuotteen valmistaminen

– 2 – 6 valinnaista tutkinnon osaa, mm.
Asiakastyön suunnittelu ja toteuttaminen
Malliston suunnittelu ja toteuttaminen
Tuotantoprosessin suunnittelu ja toteuttaminen taideteollisuusalalla
Uusien tuotantomenetelmien soveltaminen valmistukseen
Yritystoiminnan suunnittelu
Korjaaminen taideteollisuusalalla
Kulttuurilähtöinen tuotteistaminen
Käsityötaidon ohjaaminen
Sisällön tuottaminen digitaaliseen ympäristöön

Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (henkilökohtaistaminen), lähtötasosi huomioiden.

Toteutus:

Kokopäivätoiminen. Taideteollisuusalan perustutkintoon hakeville järjestetään soveltuvuushaastattelu- ja koe. Taideteollisuusalan perustutkintoon hakeville järjestetään valintakoe keskiviikkona 3.8.2022 Paikkana on Rasekon ammattiopisto, Mynämäen toimipiste, puuosasto, Kuivelantie 20, Mynämäki Aikataulu Klo 8.45 Ilmoittautuminen Klo 9.00. – 13.00 Alakohtainen tehtävät + haastattelu

Toimipiste:

Mynämäen toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Opiskelusta syntyy mm. materiaali- ja opintomatkakustannuksia.

Tutustumispäivä ammatilliseen koulutukseen

Tule tutustumaan sinua kiinnostavan alan opintoihin ja oppimisympäristöihin! Tutustumispäivän aikana pääset kokeilemaan alan työtehtäviä ja tapaamaan opiskelijoita ja opettajia. Lisäksi kuulet työllistymismahdollisuuksista. Tutustuminen sopii sekä yläkoululaisille että aikuisille alasta kiinnostuneille. Ilmoittaudu koulutuskokeiluun täällä.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Aleksi Mikkola
puh. 050 593 33 45
aleksi.mikkola@raseko.fi

Jouni Suvala
puh. 044 705 7579
jouni.suvala@raseko.fi

Henkilö tekee keltaista kaappia.
Henkilö seisoo jyrsimen takana.
Kuvassa kaappi, jossa laserilla tehtyjä kuvioita.
Puuhyllykkö, jossa on kuusi kuusikulmaisia palaa yhdessä. Palojen taustaseinissä on harmaa kuvio.
Puuseppäopiskelija muotoilee kiekkoa.
Laserleikkuri leikkaa hyöhenkuviota vanerista.