Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto

Aloitus:

Syyskuussa 2023 alkanut koulutus on täynnä. Uusi aloitus suunnitteilla syksylle 2025.

Kenelle:

Ammatillisesti hoidetussa museossa museomestarin työtehtävissä toimivat.

Kuvaus:

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä, joista pakollisten tutkinnon osien laajuus 120 osp ja loput 60 osp koostuu valinnaisista tutkinnon osista henkilökohtaistetusti.
1. Pakolliset tutkinnon osat
– Kokoelmanhallinta, 60 osp
– museo-objektien käsittely, museo-objektien kunnon seuraaminen, säilytystilojen olosuhteiden seuraaminen, säilytysjärjestelmien asentaminen ja valvominen, museotyön talotekniikkaan liittyvät tehtävät
– Näyttelyn tekninen toteuttaminen, 60 osp
– näyttelyn suunnitteluprosessissa toimiminen, työnjohdollinen vastuu näyttelyprojektissa, näyttelyn teknisen osuuden kustannusarvio, näyttelyrakenteiden valmistaminen ja asentaminen sekä näyttelyiden esitystekniikan ylläpito, museo-objektien siirtäminen
——
2. Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan henkilökohtaistetusti 60 osp, esimerkiksi:
Audiovisuaalisen tekniikan käyttö museossa, 30 osp
– video- ja mediatuotannon esittäminen museossa, mediateosten ja av-aineiston säilyttämisen organisointi museossa
Kehittämisprojektin toteuttaminen museossa, 30 osp
– kehittämiskohteiden tunnistaminen museossa, projektisuunnitelma, kehittämisprojektin toteuttaminen ja päättäminen
Valaisun toteuttaminen museossa, 30 osp
– kokoelmanhallinnan ja näyttelytekniikan vaatimusten mukaisen valaisun toteuttaminen, valojärjestelmien käyttö museoympäristössä, valokaluston ylläpito

Tutkintokoulutuksen lähipäiviä on keskimäärin kaksi päivää joka toinen kuukausi ja opiskelun loppupuolella keväällä 2025 keskimäärin yksi päivä joka toinen kuukausi. Oppisopimusaika ja näytöt määräytyvät henkilökohtaistetusti ja lähipäivien sisältö muokataan valituksi tulleiden henkilökohtaistamisten mukaan. Lähipäivien tarkat ajankohdat ilmoitetaan valituksille tulleille. Lähipäiviä pidetään Raisiossa, Helsingissä ja Tampereella, sekä mahdollisesti muilla paikkakunnilla.
Jos sinulla on jo tapeeksi osaamista, voit tulla myös suoraan näyttöön. Kysy lisätietoja.
Valinta tehdään haastattelun perusteella. Valintahaastattelupäivät järjestetään kevään 2023 aikana. Koulutukseen voidaan ottaa 20 oppisopimusopiskelijaa.

Toteutus:

Monimuoto-opinnot

Toimipiste:

Raision Juhaninkujan toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Koulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 600 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 250 € / tutkinnon osa.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta. Kysy lisää opettajalta!

Kysy lisää

Janne Aakko
puh. 044 705 7696
janne.aakko@raseko.fi

Henkilö nojaa portaiden kaiteeseen museossa.
Henkilö paketoi taulua.
Henkilö kiinnittää laatikkoa pakettiauton kuljetustilaan.