Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Ajoneuvoalan ammattitutkinto

Aloitus:

nonstop

Kenelle:

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on autoalan peruskoulutus ja kokemusta alan työtehtävistä.

Kuvaus:

Ajoneuvoalan ammattitutkinnon, korjaamopalvelun osaamisalan, suorittaneena sinulla on ajoneuvoalan korjaamopalvelutehtävässä edellytettävä ammattitaito: osaat toimia ajoneuvojen ja/tai koneiden huolto-, vianhaku- ja korjaustehtävissä itsenäisesti ottamalla huomioon alaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset. Toimit huolellisesti ja ammattitaitoisesti, osaat suunnitella ja organisoida vastuualueesi toimintaa kustannustehokkaasti ja työturvallisuuden ja ympäristömääräykset huomioonottaen.

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia työntekijänä, toimihenkilönä, yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana ajoneuvoalan organisaatioissa ja yrityksissä henkilöautomekaanikkona, raskaskalustomekaanikkona, pienkonemekaanikkona tai ajoneuvoalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä.

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp).

Korjaamopalvelun osaamisalassa on neljä pakollista tutkinnon osaa:
– Mekaanikkona toimiminen, 50 osp
– Huolto- ja korjausohjeiden käyttäminen, 10 osp
– Huolto- ja mittaustyöt, 20 osp
– Vianhaku ja vian paikallistaminen, 20 osp

Lisäksi valitaan valinnaisia tutkinnon osia 50 osp:
– Henkilö- ja pakettiautojen korjaustyöt, 30 osp
– Kuorma- ja linja-autojen korjaustyöt, 30 osp
– Työkoneiden ja -laitteiden korjaustyöt, 30 osp
– Pienkoneiden ja -laitteiden korjaustyöt, 30 osp
– Polttoaine- ja pakokaasujärjestelmien korjaustyöt, 20 osp
– Voimansiirtojärjestelmien korjaustyöt, 20 osp
– Moottorin korjaustyöt, 20 osp
– Sähkö- ja hybridiajoneuvojen sähkötyöt, 20 osp
– Kaasukäyttöisten ajoneuvojen korjaustyöt, 20 osp
– Ajoneuvo- ja työkonehydrauliikan korjaustyöt, 20 osp
– tai 25 osp tutkinnon osa tai osia toisesta tutkinnosta tai osaamisalasta

Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan, työkokemuksesi ja pohjakoulutuksesi huomioiden. Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Toteutus:

Monimuoto-opinnot oppisopimuksella (tarvitset alan oppisopimus/työpaikan).

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammattitutkintokoulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Marko Saren
puh. 044 705 7445
marko.saren@raseko.fi