Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Aloitus:

Jatkuvalla haulla aloitus nonstop.

Kenelle:

Erilaisten kiinteistöjen ja toimitilojen ylläpito-, siivous- ja asiakaspalvelutöistä kiinnostuneet.

Kuvaus:

Toimitilahuoltajat toimivat kiinteistöjen puhtaanapidon tehtävissä erilaisissa kiinteistöissä, esimerkiksi asuinkerrostaloissa, julkisissa rakennuksissa, toimisto- ja liikekiinteistöissä sekä kauppa- ja myymälätiloissa.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon toimitilahuollon osaamisalan suoritettuasi sinulla on omista mielenkiinnon kohteistasi riippuen
• ylläpito- ja perussiivousosaamisen lisäksi
• erityisosaamista esimerkiksi hoivatyössä, asiakkaiden avustamisessa, tekstiilien huollossa tai pienissä kiinteistönhoidon tehtävissä.

Koulutuksen alussa teemme kanssasi henkilökohtaisen opiskelun kehittämissuunnitelman ja varmistamme tutkinnon soveltuvuuden. Tutkinnon voit suorittaa myös suoraan näytöin ilman koulutusta, mikäli osaamisesi todetaan riittäväksi.

Koulutuksen laajuus perustutkinnossa on 180 osaamispistettä (osp) ja sisältö on henkilökohtainen (määräytyy jokaiselle opiskelijalle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman HOKS mukaan). Tutkinnon voi suorittaa päiväopintoina tai oppisopimuskoulutuksena.
Arvioitu koulutuksen kesto on 1,5 – 2 vuotta. Mikäli sinulla on aiempaa osoitettua osaamista, opiskeluaika voi olla lyhyempi.

Valinnaisilla tutkinnon osilla voit suunnata osaamistasi kiinnostuksesi ja kehittymistoiveidesi mukaan.

Toimitilahuoltajan tutkintoon kuuluu
yksi kaikille pakollinen tutkinnon osa:
– Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen

Kaksi osaamisalan ja suuntautumisen mukaista pakollista tutkinnon osaa:
– Perussiivouspalvelut
– Ylläpitosiivouspalvelut

2 – 4 valinnaista tutkinnon osaa, esimerkiksi:
– Avustaminen ja huolenpito / Asuinkiinteistöjen puhtauspalvelujen tuottaminen / Hotelli- ja majoitustilojen puhtauspalvelut / Kodin ruokapalvelujen tuottaminen / Kodin siivous erityistilanteissa / Koneiden käsittely puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla / Oppilaitosten ja päiväkotien puhtauspalvelut / Sosiaalihuoltolaitosten puhtauspalvelut / Terveydenhuoltolaitosten puhtauspalvelut / Uima-allas- ja kylpylätilojen puhtauspalvelut / Vaatteiden ja tekstiilien huoltaminen / Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen / Yritystoiminnan suunnittelu

Yhteisiä aineita (esimerkiksi matematiikkaa, viestintää, työelämätaitoja) 35 osp

Toteutus:

Kokopäivätoiminen tai monimuotoinen, myös oppisopimusopiskelu.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 4:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta.

Tutustumispäivä ammatilliseen koulutukseen

Tule tutustumaan sinua kiinnostavan alan opintoihin ja oppimisympäristöihin! Tutustumispäivän aikana pääset kokeilemaan alan työtehtäviä ja tapaamaan opiskelijoita ja opettajia. Lisäksi kuulet työllistymismahdollisuuksista. Tutustuminen sopii sekä yläkoululaisille että aikuisille alasta kiinnostuneille. Ilmoittaudu koulutuskokeiluun täällä.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkintoon opiskellessasi suoritat yhtäaikaisesti sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Lukio-opinnot suoritetaan Raision lukiossa iltapäivisin erillisen lukujärjestyksen mukaisesti. Lue lisätietoja kaksoistutkintoon opiskelemisesta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Sari Lahtinen
puh. 044 705 7455
sari.lahtinen@raseko.fi

Toimitilahuoltaja pyyhkii tiskipöytää.
Kolme toimitilahuoltajaa pesemässä ikkunoita.