Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto

Kenelle:

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat oppia digitaalisuuden soveltamista tekstiili- ja muotialalla ja hyödyntämään digitekniikoita tuotteen suunnittelussa ja valmistuksessa. Koulutus on monimuoto-opiskelua, lähipäiviä on 2 – 3 päivää (to – la) kerran kuukaudessa.

Tämä ammattitutkinnon osa voidaan sisällyttää osaksi tekstiili- ja muotialan ammattitutkintoa tai perustutkintoa tai suorittaa erillisenä tutkinnon osana.

Mukaan mahtuu 12 opiskelijaa. HUOM! Jos olet jo Rasekon päätoiminen opiskelija, tulee tämä valinnainen tutkinnon osa sisällyttää osaksi tällä hetkellä suorittamaasi tutkintoa. Lisätietoja saat vastuuopettajalta.
Sinun tulee hallita tekstiili- ja muotialan perusteita sekä tietokoneen käytön perustaidot.

Kuvaus:

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto, tutkinnon osa Digitaalisuuden soveltaminen tekstiili- ja muotialalla, 45 os
Koulutus alkaa torstaina 2.9.2021 klo 9.00 Raisiossa, tarkemmat tiedot lähempänä koulutuksen alkua. Lähiopetus ja ohjaus järjestetään Rasekon toimipisteissä kerran kuukaudessa torstaista lauantaihin.
Digitaalinen kuosi- ja printtisuunnittelu ja niiden toteuttaminen
Adobe Illustrator ja Photoshopin käyttö
Rasekon Fab Lab (mm. brooderauskone, laserleikkuri, uv-tulostin, suurkuvatulostin, 3D-tulostaminen)
Tuotteen –ja valmistuksen suunnittelu ja tuotteen valmistaminen
Käytössä on sähköinen oppimisalusta Itslearning ja Microsoft Teams. Koulutukseen sisältyvän näytön voi suorittaa tehtävään soveltuvalla työpaikalla tai omassa yrityksessä. Koulutuksen sisältö ja aikataulu tarkentuvat aloituksen yhteydessä.

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Toteutus:

Monimuoto-opinnot

Toimipiste:

Raision Juhaninkujan toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Tutkinnonosan hinta on 200 €. Jos haluaa suorittaa omaehtoisena koko tutkintokoulutuksen, hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä). Oppisopimuksella koulutus on maksutonta. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka.

Opiskeluun kuuluvien harjoitustöiden materiaalit opiskelija kustantaa itse. Materiaalimaksujen suuruus määräytyy henkilökohtaisesti riippuen tehtävistä tuotteista.

Kysy lisää

kehittämispäällikkö
Elina Sillanpää
puh. 040 701 5671
elina.sillanpaa@raseko.fi

Brodeerauskone Fab Lab Rasekossa.