Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto

Aloitus:

Haku on suljettu toistaiseksi

Kenelle:

Edellytyksenä erikoisammattitutkinnon suorittamiselle ja koulutukseen osallistumiseen on aiemmin hankittu oman alan osaaminen. Osaaminen on hankittu vuosien aikana alan työtehtävissä ja mahdollisesti myös suorittamalla alan perustutkinto tai ammattitutkinto..

Kuvaus:

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina, joka koostuu lähipäivistä ja ohjatusta etätyöskentelystä: tehtävistä, projekteista ja osaamisen hankkimisesta omassa työssä.

Koulutus suoritetaan työn ohessa. Lähiopetusta on alkuvaiheessa enemmän pääosin perjantaisin ja/tai lauantaisin 1 – 2 kertaa kuukaudessa. Etätyöskentelyn osuus lisääntyy loppupuolella ja lähipäiviä on tuolloin joko perjantaina tai lauantaina 1 – 2 krt/kk.

Koulutuksessa päivitetään digitaalista osaamista. Käytössä on mm. 3D-suunnitteluohjelma, lasertulostin ja 3D-tulostin.

Koulutuksen aikana tehdään henkilökohtaistettu kehittämisprojekti.

Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan, joka laaditaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti (henkilökohtaistaminen), hakijan lähtötaso huomioiden.
Alustava toteutussuunnitelma:

Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto, käsityön tekemisen osaamisala, 180 osp
tutkintonimike käsityömestari

Pakolliset tutkinnon osat | 90 osp
Tuotteistaminen, 30 osp
Mestarityön valmistaminen, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat | 90 osp
Ohjaustoiminnan suunnitteleminen ja toteuttaminen, 25 osp
Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä, 45 osp
Taideteollisuusalan yrittäjänä toimiminen, 30 osp

Tutkinnon osa tai osia taideteollisuusalan erikoisammattitutkinnosta toiselta osaamisalalta, 0-60 osp
Korkeakouluopinnot, 0-30 osp

Toteutus:

Monimuoto-opinnot, oppisopimus

Toimipiste:

Raision Juhaninkujan toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Koulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen erikoisammattitutkintokoulutuksen hinta on 600 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 250 € / tutkinnon osa.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta. Kysy lisää opettajalta!

Kysy lisää

Jouni Suvala
puh. 044 7057579
jouni.suvala@raseko.fi

Petri Tölkkö
Puh. 044 7057577
petri.tolkko@raseko.fi