Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

Aloitus:

Kysy seuraavaa ryhmämuotoista aloitusta. Oppisopimuksella joustava aloitus.

Kenelle:

Mielenterveys- ja päihdetyötä tekevät tai alalle hakeutuvat. Eduksi on sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tasoiset tiedot ja taidot.

Kuvaus:

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Kysy seuraavaa ryhmämuotoista aloitusta. Jos sinulla on alan työpaikka, voit hakea koulutukseen oppisopimuksella. Oppisopimusopiskelijat voidaan ottaa koulutukseen milloin tahansa. Kysy lisää kouluttajalta!

Pakolliset tutkinnon osat ovat:
• Ammatillisuuden toteuttaminen mielenterveys- ja päihdetyössä
• Lähi- ja läheisverkostoissa toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 2) ovat:
• Digitaalisessa vuorovaikutuksessa toimiminen
• Laajentuvassa yhteisössä toimiminen
• Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen
• Toisena valinnaisena tutkinnon osana voi suorittaa vähintään 25 osaamispisteen laajuisen tutkinnon osan ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

Koulutuksessa voi suorittaa halutessaan myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman tutkintokoulutusta.

Toteutus:

Koulutus muodostuu lähiopetuspäivistä oppilaitoksessa, etäopiskelusta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta joko omalla työpaikalla tai koulutussopimusjaksoilla. Lähiopetuspäiviä on 2-4 päivää kuukaudessa. Koulutuksen pituus määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan (n. 1,5 – 2 vuotta). Seuraava ryhmä aloittaa 30.8.2022 Jos sinulla on alan työpaikka, voit hakea koulutukseen oppisopimuksella. Oppisopimusopiskelijat voidaan ottaa koulutukseen milloin tahansa. Kysy lisää kouluttajalta!

Toimipiste:

Raision Juhaninkujan toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammattitutkintokoulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä työelämäjaksolle useaan eri maahan. Rasekolla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita alasta riippuen useassa Euroopan maassa (mm. Espanjassa, Saksassa, Hollannissa, Islannissa ja Portugalissa) sekä Kiinassa ja Thaimaassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Juha Mäkitalo
puh. 044 705 7618
juha.makitalo@raseko.fi