Ylioppilas tai ammattiin valmistunut! Haitko korkeakouluun, mutta ei vielä onnistanut?

Ei hätää, meillä on hyviä ratkaisuja järkevän välivuoden sisällöksi! Syksyllä 2021 tarjoamme välivuosiopintoja eli perustutkinnon osia alla mainituissa koulutuksissa.  Hakulinkit koulutuksen esittelyn yhteydessä.

HUOM! Suurin osa ammattiopiston opetuksesta on kesätauolla 5.8.2021 asti. Tauon aikana voit kysyä lisätietoja lähettämällä viestin sähköpostitse: haku@raseko.fi

1. Haluaisitko työskennellä matkailualan tehtävissä – matkailualan välivuosiopinnot

Oletko miettinyt millaista olisi työskennellä vaikkapa hotellissa, huvipuistossa, matkailupalveluja tuottavassa yrityksessä tai kulttuurikohteissa?

Matkailualan välivuositoteutus sisältää mm.
– runsaasti käytännön työskentelyä erilaisissa matkailualan yrityksissä
– halutessasi rutkasti kansainvälisyystaitoja – voit osallistua ulkomaan työelämäjaksoon (3 – 12 viikkoa)
– voit halutessasi opiskella Turun ammattikorkeakoulussa tradenomien koulutukseen sisältyvän Hyvinvointimatkailun suuntautumispolun opintoja
– saat mahdollisuuden myös osallistua Aurinkorannikon matkaopaskouluun

Aloitus joko 1.6.2021 tai elokuussa. Kysy lisää: opettaja Tanja Nummelin, puh. 040 750 4853, tanja.nummelin@raseko.fi

Hae mukaan:Matkailualan perustutkinto, hakulinkki (avautuu toisessa välilehdessä Rasekon Wilma-järjestelmän koulutusluetteloon)


2. Haaveiletko kansainvälisestä muoti- ja vaatealasta – mittatilausompelun ja muotialan välivuosiopinnot

​Vuoden aikana opit mm.​
– vaatteen/tekstiili tuotteen suunnittelun ja valmistuksen perusteita
​- visuaalista myyntityötä tai stailaamista​
– kaavoittamista tai värjäystä ja kankaanpainantaa​
– valokuvauksen ja SOME-viestinnän perusteita​
– hyödyntämään Rasekon digitaalista kehittämiskeskus Fab Labia ja käyttämään suurkuvatulostinta/leikkuria, 3D-skanneria, 3D-printteriä ja laserleikkuria​
– halutessasi rutkasti työelämätaitoja, jos lähdet hankkimaan osaamista alan työpaikalta. Saatat jopa työllistyä kesäksi!​
– jopa kansainvälisyystaitoja välivuoden päätteeksi, jos sopiva työpaikka löytyy ja riittävää osaamista jo hallussa. Paikkoja esim. Islannissa, Hollannissa, Tanskassa tai Maltalla!​
– yksittäisiä tutkinnon osia, esim.  Erikoislaitteen hyödyntäminen valmistuksessa, Verkkokauppaympäristössä toimiminen tai Visuaalinen myyntityö

Aloitus 9.8.2021 tai sopimuksen mukaan. Kysy lisää: opettaja Anu Saarinen, puh. 044 783 7278, anu.saarinen@raseko.fi

Hae mukaan: Välivuosiopinnot, vaatetus- ja muotiala, hakulinkki (avautuu toisessa välilehdessä Rasekon Wilma-järjestelmän koulutusluetteloon)


3. Tekstiilialan monet mahdollisuudet – välivuosiopinnot designtekstiilien valmistamisen parissa

Oletko kiinnostunut väreistä, kuvioista ja materiaaleista? Onko tulevaisuuden haaveissasi jatko-opinnot esimerkiksi muotoilun, käsityönopetuksen, taiteen tai ehkä materiaalitekniikan alalla? Voisiko oma ala olla sisäänoston tai markkinoinnin parissa tekstiili- ja muotialalla? Askel kohti näitä haaveita on välivuosi tekstiili- ja muotialan opinnoissa, joissa voit suuntautua myös designtekstiilien valmistukseen.

Vuoden aikana voit oppia:
• Miten kudottu kangas valmistetaan, kankaan rakenteen perusteet.
• Miten materiaalit ja värit vaikuttavat kankaan ulkonäköön ja käytettävyyteen.
• Kankaanpainon ja kuosittelun, sekä värjäyksen perusteita.
• Valokuvauksen ja some-viestinnän perusteita.
• Rasekon digitaalisessa oppimisympäristössä Fab Labissä voit kokeilla miten kankaan kuviointiin tai muokkaukseen voi käyttää laserleikkuria, UV-tulostinta, 3D-printteriä, brodeerauskonetta tai suurkuvatulostinta.
• Halutessasi voit lähteä hankkimaan osaamista myös alan työpaikalta. Opit työelämätaitoja ja saatat jopa työllistyä kesäksi!
• Kun osaamista on kertynyt, voit hakeutua kansainvälisen Erasmus+ ohjelman kautta hankkimaan työelämätaitoja myös ulkomailta. Rasekolla on aktiivista kansainvälisyystoimintaa, johon voit tutustua raseko.international – blogistamme

Aloitus 9.8.2021 tai sopimuksen mukaan. Kysy lisää: opettaja Leena Simula-Cafaro, puh 044 705 7586, leena.simula-cafaro@raseko.fi

Hae mukaan: Välivuosiopinnot, tekstiiliala, hakulinkki (avautuu toisessa välilehdessä Rasekon Wilma-järjestelmän koulutusluetteloon)


4. Mielenkiinnon kohteena suunnittelu, prototyyppien valmistaminen ja digitaalisuus – digitaalisen valmistuksen välivuosiopinnot

Vuoden aikana opit mm.
– tuotesuunnittelun perusteita
– erilaisten mallien käyttöä ja suunnittelua
– prototyyppien valmistusta eri tekniikoilla
– 3D-mallinnusohjelmien käyttöä
– digitaalisten laitteiden hallintaa, esimerkiksi 3D-tulostin, laserleikkuri ja CNC-jyrsin
– työelämätaitoja
– jopa kansainvälisyystaitoja välivuoden päätteeksi, jos sopiva työpaikka löytyy ja riittävää osaamista jo hallussa

Opinnot ovat osa taideteollisuusalan perustutkintoa, tuotteen valmistuksen osaamisalaa, ja tapahtuvat pääsääntöisesti Raision kampuksella sijaitsevassa FabLab -oppimisympäristössä.

Aloitus 1.9.2021 tai sopimuksen mukaan.

Kysy lisää: opettaja Öyvind Strömsvik
puh. 044 705 7588
oyvind.stromsvik@raseko.fi

Petri Tölkkö
puh. 044 705 7577
petri.tolkko@raseko.fi

Taideteollisuusalan perustutkintoon hakeville järjestetään soveltuvuuskoe. Koe on yksipäiväinen ja siihen kutsutaan kaikki hakijat. Kokeessa mitataan erilaisilla alakohtaisilla tehtävillä sekä haastattelulla hakijan soveltuvuutta alalle.

Hae mukaan: Välivuosiopinnot, digitaalinen valmistus, hakulinkki (avautuu toisessa välilehdessä Rasekon Wilma-järjestelmän koulutusluetteloon)


5. Kiinnostaako autoala – autoalan välivuosiopinnot

Oletko kiinnostunut autojen ja muiden moottoriajoneuvojen kanssa toimimisesta? Haluaisitko työskennellä autokorjaamossa tai ajoneuvoja valmistavassa teollisuudessa?

Otamme mahdollisuuksien mukaan ylioppilaita ryhmään mukaan suorittamaan alan perusopintoja. Jos olet ilman jatko-opiskelu- tai työpaikkaa elo-syyskuussa, ota yhteyttä kehittämispäällikköön!

Autoalan perusopinnot sisältävät mm.
– auton tai moottoripyörän huollot
– työvälineiden ja laitteiden oikeaoppinen käyttäminen
– alan tieto- ja viestintätekniikan ohjelmistojen tunteminen

Nopeimmat ehtivät vuoden aikana opiskella myös
– auton korjaamisen perusopinnot

Aloitus elo-syyskuussa 2021, vapaiden paikkojen rajoissa.

Kysy lisää: Marko Sarén, puh. 044 705 7445, marko.saren@raseko.fi

Hae mukaan: Välivuosiopinnot, autoala, hakulinkki (avautuu toisessa välilehdessä Rasekon Wilma-järjestelmän koulutusluetteloon)


Tiedäthän, että korkeakoulut varaavat osan aloituspaikoista niille hakijoille, joilla ei ole aikaisemmin ollut opiskelupaikkaa korkeakoulussa ja että ammatillisten perusopintojen opiskelu ei vie sinulta mahdollisuutta tähän ensikertalaiskiintiöön. Välivuosiopinnot on hyvä tapa tutustua alaan ja saada siitä kokemusta. Jos opinnot sitten tuntuvat itselle sopivilta, voit helposti jatkaa vielä toisen vuoden ja suorittaa halutessasi koko tutkinnon. Tutustu opintoihin ja hakeudu mukaan!