Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto

Aloitus:

nonstop

Kenelle:

Tutkintokoulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat syventää osaamistaan baarin tai ravintolan asiakaspalvelutehtävissä. Sinulla on jo aiempaa kokemusta ravintolan asiakaspalvelutehtävistä ja haluat kehittää osaamistasi ravintolan asiakaspalvelussa.

Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan, lähtötasosi huomioiden.

Kuvaus:

Haluatko vahvistaa osaamistasi ravintolan asiakaspalvelussa tai baarin asiakaspalvelussa?

Monimuoto-opintoja on tarjolla maanantaisin klo 15/16-20. Monimuotokoulutustarjonnasta voit valita oman tutkinnon tavoitteen mukaiset opinnot. Lisäksi mahdollista on valita koulutusta elintarvikejalostajan ammattitutkinnon koulutustarjonnasta. Tarjolla on muun muassa tutustumiskäyntejä tilaviinin ja tisleiden valmistuksen ympäristöihin. Pääset syventämään omaa osaamistasi uudelle tasolle ja rakennat omanlaisesi osaamisen, jolla erotut joukosta.

Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta:
• Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen (40 osp)

ja yhdestä osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta:
• Baarityössä toimiminen (45 osp) tai
• Ruokaravintolassa toimiminen (45 osp)

sekä valinnaisista tutkinnon osista (35 osp)

Kaikille yhteisten myynti- ja asiakaspalvelusisältöjen lisäksi perehdytään laatutietoiseen, kannattavaan, tulokselliseen, ystävälliseen ja vastuulliseen työskentelyyn. Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti itsenäisesti ja työryhmässä. Koulutus antaa sinulle valmiudet noudattaa alan lainsäädäntöä sekä työyhteisön ohjeita, määräyksiä ja toimintatapoja sekä arvioida ja kehittää omaa työtäsi.

Ammattitutkinnossa voit erikoistua baarin tai ravintolan asiakaspalvelutehtäviin.
Baarin asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut baarimestari osaa
• esitellä, suositella ja myydä baarin alkoholittomia ja alkoholipitoisia juomatuotteita sekä kotimaisia ja kansainvälisiä juomasekoituksia
• käyttää baarin koneita, laitteita ja perustyövälineitä
• käsitellä maksuvälineitä, tehdä myyntitilitykset ja toimia kannattavasti sekä tietää hinnoittelun periaatteet
• tehdä inventointiin, varastokirjanpitoon ja varaston kiertoon liittyvät tehtävät.

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa
• esitellä, suositella, myydä ja tarjoilla ravintolan ruoka- ja juomatuotteita
• palvella asiakkaita oma-aloitteisesti, ystävällisesti ja vastuuntuntoisesti sekä toimia yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti
• kertoa asiakkaille myytävien ruoka-annosten raaka-aineet ja valmistustavat
• palvella erikoisruokavalioita tarvitsevia asiakkaita
• käsitellä maksuvälineitä, tehdä myyntitilitykset ja toimia kannattavasti
• käyttää tarkoituksenmukaisia työmenetelmiä, koneita ja laitteita.

Toteutuspaikka: Rasekon Raision toimipisteet (Eeronkuja 3 ja Juhaninkuja 1). Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin sekä työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Osaaminen osoitetaan työpaikalla näytöissä.

Toteutus:

Tule kehittämään osaamistasi ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnossa. Voit suorittaa ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon oppisopimuksella tai omaehtoisesti, aina joustavasti alan töiden ohessa, niin työpaikalla, Rasekossa kuin verkossa omaa osaamista hankkien. Opintojen kesto on yksilöllinen ja se määritellään opintojen alussa tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa. Opiskelu sisältää 1 – 4 lähipäivää / kk sekä verkko-opintoja ja työelämässä tapahtuvaa oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Lähipäivät sisältävät erilaisia oppimisympäristöjä ja osaamistasi pääset myös kehittämään osallistumalla Rasekon monipuolisiin FoodLaboratoryn koulutuksiin. FoodLaboratoryssa järjestetään koulutuksia mm. maustamisesta, erityisruokavalioista, juurileivonnasta, fermentoinnista, jäätelön valmistuksesta, villiyrteistä ja paljon muista mielenkiintoisista aiheista. Tule kehittämään ammattitaitoasi!

Toimipiste:

Raision Juhaninkujan toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammattitutkintokoulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Mari Vartiainen
puh. 0447057608
mari.vartiainen@raseko.fi