Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Talotekniikan perustutkinto

Aloitus:

Jatkuvan haun kautta aloittavat: henkilökohtaisen aikataulun mukaan. Yhteishaun kautta aloittavat: elokuu 2023. Aloituspaikkoja yhteishaussa 19 kpl.

Kenelle:

Tutkintokoulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet tai haluat työskennellä rakennusten lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmien asennustehtävissä. Alalla työskentelevältä edellytetään tiimityö- ja asiakaspalvelutaitoja, itsenäistä työotetta ja kädentaitoja. Jatkuvalla haulla aloitettaessa sinulla tulee olla alan oppisopimus- tai koulutussopimustyöpaikka.

Kuvaus:

Talotekniikan perustutkinto, putkiasennuksen oa

Opiskellaksesi talotekniikan alaa Rasekossa, sinulla tulee olla tai sinun tulee hankkia itsellesi alan työpaikka (oppisopimus- tai koulutussopimuspaikka).
Koulutus tulee yhteishakuun keväällä 2023 ja syksystä 2023 alkaen sitä voi opiskella myös oppilaitoksessa.

Tutkinnon kokonaislaajuus on 180 osaamispistettä:
• Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
• Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Putkiasennuksiin suuntautuessasi työskentelet uudis- ja korjausrakennustyömailla asentaen ja huoltaen esimerkiksi vesijohtoja, varaajia, vesikalusteita ja viemäriputkistoja LVI-huoltopalveluja suorittavissa yrityksissä.

Pakolliset tutkinnon osat 85 osp:
– Lämmitysjärjestelmien asentaminen, 40 osp
– Käyttövesijärjestelmien asentaminen, 30 osp
– Viemärijärjestelmien asentaminen, 15 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp seuraavista:
– LVI-korjausrakentaminen, 15 osp
– Vesimäärien mittaus ja tasapainotus, 15 osp
– LV-järjestelmien huoltaminen, 15 osp
– LVI-huoltopalvelujen tuottaminen, 15 osp
– Lattialämmitysjärjestelmien asentaminen 15 osp

Toteutus:

Tällä hetkellä koulutukseen voidaan ottaa vain henkilöitä, joilla on tai jotka hankkivat itselleen oppisopimus tai -koulutussopimustyöpaikan. Kevään 2023 yhteishaun kautta hakeutuvilla ei tarvitse olla valmiiksi työpaikkaa.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä työelämäjaksolle useaan eri maahan. Rasekolla on tällä hetkellä yhteistyökumppaneita alasta riippuen useassa Euroopan maassa (mm. Espanjassa, Saksassa, Hollannissa, Islannissa ja Portugalissa) sekä Kiinassa ja Thaimaassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkintoon opiskellessasi suoritat yhtäaikaisesti sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Lukio-opinnot suoritetaan Raision lukiossa iltapäivisin erillisen lukujärjestyksen mukaisesti. Lue lisätietoja kaksoistutkintoon opiskelemisesta.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Sami Tähti
puh. 044 705 7675
sami.tahti@raseko.fi