Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Talotekniikan perustutkinto

Aloitus:

Talotekniikan jatkuva haku on toistaiseksi suljettu. Jos sinulla on valmiina oppisopimuspaikka, ole yhteydessä opettajaan. Yhteishaun kautta aloittavat: elokuu 2024 (19 paikkaa).

Kenelle:

Tutkintokoulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet tai haluat työskennellä rakennusten lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmien asennustehtävissä. Alalla työskentelevältä edellytetään tiimityö- ja asiakaspalvelutaitoja, itsenäistä työotetta ja kädentaitoja. Jatkuvalla haulla aloitettaessa sinulla tulee olla alan oppisopimus- tai koulutussopimustyöpaikka.

Kuvaus:

Talotekniikan perustutkinto, putkiasennuksen oa. Huom! Ryhmä on toistaiseksi täynnä ja hakupainike suljettu. Mukaan pääsee vain, jos sinulla on valmiina työpaikka, jonka kanssa tehdä oppisopimus. Ota yhteyttä opettajaan.

*************

Tutkinnon kokonaislaajuus on 180 osaamispistettä:
• Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp
• Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Putkiasennuksiin suuntautuessasi työskentelet uudis- ja korjausrakennustyömailla asentaen ja huoltaen esimerkiksi vesijohtoja, varaajia, vesikalusteita ja viemäriputkistoja LVI-huoltopalveluja suorittavissa yrityksissä.

Pakolliset tutkinnon osat 85 osp:
– Lämmitysjärjestelmien asentaminen, 40 osp
– Käyttövesijärjestelmien asentaminen, 30 osp
– Viemärijärjestelmien asentaminen, 15 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp seuraavista:
– LVI-korjausrakentaminen, 15 osp
– Vesimäärien mittaus ja tasapainotus, 15 osp
– LV-järjestelmien huoltaminen, 15 osp
– LVI-huoltopalvelujen tuottaminen, 15 osp
– Lattialämmitysjärjestelmien asentaminen 15 osp

Toteutus:

Tällä hetkellä koulutukseen voidaan ottaa vain henkilöitä, joilla on tai jotka hankkivat itselleen oppisopimus tai -koulutussopimustyöpaikan! Ole yhteydessä opettajaan.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkintoon opiskellessasi suoritat yhtäaikaisesti sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Lukio-opinnot suoritetaan Raision lukiossa iltapäivisin erillisen lukujärjestyksen mukaisesti.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta. Kysy lisää opettajalta!

Kysy lisää

Sami Tähti
puh. 044 705 7675
sami.tahti@raseko.fi