Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Aloitus:

Nonstop

Kenelle:

Tutkintokoulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat syventää osaamistaan perustutkinnosta ammattitutkintotasolle. Sinulla on jo aiempaa kokemusta ruokapalvelualalta sekä halu ja motivaatio kehittää osaamistasi.

Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan, lähtötasosi huomioiden.

Kuvaus:

Haluatko vahvistaa osaamistasi ravintolan tai suurkeittiön ruokatuotteiden ja palveluiden parissa?

Tule kehittämään osaamistasi ruokapalvelun ammattitutkinnossa. Voit suorittaa ruokapalvelun ammattitutkinnon oppisopimuksella tai omaehtoisesti, aina joustavasti työn ohessa, niin työpaikalla, Rasekossa kuin verkossa omaa osaamista hankkien. Opintojen kesto on yksilöllinen ja se määritellään opintojen alussa tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa.
Monimuotokoulutustarjonnasta voit valita oman tutkinnon tavoitteen mukaiset opinnot. Lisäksi mahdollista on valita koulutusta elintarvikejalostajan ammattitutkinnon koulutustarjonnasta. Tarjolla on muun muassa juurileivän, fermentoinnin ja jäätelön valmistusta. Pääset syventämään omaa osaamistasi uudelle tasolle ja rakennat omanlaisesi osaamisen, jolla erotut.

Koulutus sisältää mm.
• ruoanvalmistuksen tehtävissä omien työtehtävien suunnittelu
• kokkina ja työryhmän jäsenenä toimiminen ruoanvalmistustehtävissä
• toiminta asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti
• toiminta työyhteisössä ja osaamisen kehittäminen

Tutkinto muodostuu

1.osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta: ruoanvalmistus ravintolakeittiössä (60 osp) tai ruoanvalmistus suurtaloudessa (60 osp) sekä

2.valinnaisista tutkinnon osista (90 osp):
Ammattitutkinnossa voit erikoistua ravintolan tai suurtalouden ruoanvalmistustehtäviin.

– Tutkinnon ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki osaa
• työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti
• työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti
• esikäsitellä raaka-aineita oikein jalostusasteen mukaisesti
• valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksia ja ateriakokonaisuuksia
• viimeistellä ja laittaa ruoka-annokset esille tarkoituksenmukaisella tavalla
• palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

– Tutkinnon suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki osaa
• työskennellä suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä
• toimia organisaation toiminta-ajatuksen mukaisesti
• työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti
• valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia
• käyttää ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita
• palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat.
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä.

Toteutus:

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Opiskelu sisältää 1 – 4 lähipäivää/kk iltapäivisin sekä verkko-opetusta ja työelämässä tapahtuvaa oppimista henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Monimuoto-opintoja on tarjolla maanantaisin klo 15/16-20. Lähipäivät sisältävät erilaisia oppimisympäristöjä ja osaamistasi pääset myös kehittämään osallistumalla Rasekon monipuolisiin FoodLaboratoryn koulutuksiin. FoodLaboratoryssa järjestetään koulutuksia mm. maustamisesta, erityisruokavalioista, juurileivonnasta, fermentoinnista, jäätelön valmistuksesta, villiyrteistä ja paljon muista mielenkiintoisista aiheista. Tule kehittämään ammattitaitoasi!

Toimipiste:

Raision Juhaninkujan toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammattitutkintokoulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta. Kysy lisää opettajalta!

Kysy lisää

Mari Vartiainen
puh. 0447057608
mari.vartiainen@raseko.fi