Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Matkailualan perustutkinto

Aloitus:

RYHMÄ TÄYNNÄ Seuraava aloitus kesäkuu 2024. Voit hakea tällä hetkellä kesäkuussa 2024 alkavaan välivuositoteutusryhmään. Aikuisten jatkuvan haun seuraava ryhmämuotoinen aloitus 3.6.2024. Yhteishaun aloitus 2024 elokuu (20 paikkaa).

Kenelle:

Matkailualan perustutkintokoulutus on suunnattu henkilöille, jotka haluavat työskennellä matkailualan tehtävissä erilaisissa matkailualan palveluja tarjoavissa yrityksissä, kulttuurikohteissa tai matkailukeskuksissa. Opinnot sisältävät matkailualan asiakaspalvelua ja osaamisalasta riippuen mm. matkailupalvelujen toteuttamista, matkapalvelujen myyntiä tai hotellin vastaanottopalvelujen toteuttamista.

Opintojesi aikana sinulla on myös mahdollisuus lähteä taloudellisesti tuetulle Erasmus+ – liikkuvuusjaksolle ulkomaille työharjoitteluun kansainväliseen työympäristöön!

Kuvaus:

Koulutus sopii sinulle, joka haluat työskennellä matkailualan tehtävissä esimerkiksi erilaisissa matkailualan palveluja tarjoavissa yrityksissä, kulttuurikohteissa, huvipuistoissa, hotelleissa tai matkailukeskuksissa. Nuoret, yhteishaun kautta hakeutuvat voivat valita majoituspalvelujen osaamisalan (vastaanottovirkailija) ja aikuiset edellisen lisäksi myös matkailupalvelujen myynnin tai tuottamisen osaamisalat. Jälkimmäisiin hakeutuvilla tulee olla taustalla ylioppilastutkinto (tai riittävästi lukio-opintoja) tai ammatillinen tutkinto (tai riittävästi ammatillisen tutkinnon yhteisiä opintoja).

– Majoituspalvelujen osaamisalan suorittanut vastaanottovirkailija työskentelee hotelleissa tai muissa majoitusliikkeissä.
– Matkapalvelujen myynnin osaamisalan suorittanut matka-asiantuntija työskentelee valtakunnallisissa, alueellisissa tai paikallisissa matkailun myynti- ja neuvontaorganisaatioissa, matka- tai matkailutoimistoissa, myyntipalveluissa, matkailukeskuksissa, keskusvaraamoissa, liikenneyhtiöissä tai myynti- ja neuvontapisteissä.
– Matkailupalvelujen osaamisalan suorittanut matkailupalvelujen tuottaja työskentelee matkailukeskusten ja -alueiden yrityksissä tai organisaatioissa, ohjelmapalveluyrityksissä, hotelleissa tai maatilamatkailuyrityksissä.
————————-
Matkailualan opiskelu Rasekossa sisältää lähiopetusta ja käytännön työskentelyä alan yrityksissä. Osana opintoja pystymme tarjoamaan hyvät mahdollisuudet lähteä taloudellisesti tuetulle työelämäjaksolle ulkomaille 3 – 12 viikon ajaksi! Yhteistyökumppaneitamme löytyy mm. Sveitsistä, Espanjasta ja Maltalta.

Pääset myös halutessasi maistamaan AMK-opintoja, sillä voit opiskella Turun ammattikorkeakoulussa tradenomien koulutukseen sisältyvän hyvinvointimatkailun suuntautumispolun opintoja.

Kaikille pakollinen tutkinnon osa: Matkailualan asiakaspalvelu, 30 osaamispistettä (osp)

Osaamisaloilla pakollisena lisäksi
– Majoituspalvelujen osaamisala: Hotellin vastaanottopalvelut, 40 osp
– Matkailupalvelujen osaamisala: Matkailupalvelujen toteuttaminen, 40 osp
– Matkapalvelujen myynnin osaamisala: Matkapalvelujen myynti, 40 osp

Valinnaisina ammatillisina tutkinnon osina voi valita esim.
– Kansainvälisessä toimintaympäristössä toimiminen, 15 osp
– Kokouspalvelut, 15 osp
– Majoituspalvelut, 15 osp
– Majoitusyrityksen puhtauspalvelut, 15 osp
– Matkailupalvelujen markkinointiviestintä, 20 osp
– Matkailupalvelujen tuotteistaminen, 30 osp
– Opastuspalvelut, 25 osp
– Rakennelmien valmistus ja kunnossapito, 15 osp
– Ravintolan asiakaspalvelu ja myynti, 25 osp
– Retki- ja luontoruokailupalvelut, 15 osp
– Yrityksessä toimiminen, 15 osp

Jatkuvan haun kautta hakeutuvat haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät sinulle tehtävän henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (henkilökohtaistaminen) lähtötasosi huomioiden.

HUOM! Tutkinnon perusteet uudistuvat 1.8.2024.

Toteutus:

Kokopäivätoiminen ja oppisopimusmuotoinen.

Toimipiste:

Raision Eeronkuja 3:n toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Perustutkintokoulutus on maksutonta. Kustannuksia voi muodostua esim. työvälineistä ja materiaaleista.

Tutustumispäivä ammatilliseen koulutukseen

Tule tutustumaan sinua kiinnostavan alan opintoihin ja oppimisympäristöihin! Tutustumispäivän aikana pääset kokeilemaan alan työtehtäviä ja tapaamaan opiskelijoita ja opettajia. Lisäksi kuulet työllistymismahdollisuuksista. Tutustuminen sopii sekä yläkoululaisille että aikuisille alasta kiinnostuneille. Ilmoittaudu koulutuskokeiluun täällä.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Annukka Laine
opettaja
puh. 040 719 4943
annukka.laine@raseko.fi

Tanja Nummelin
opettaja
puh. 040 750 4853
tanja.nummelin@raseko.fi

Vastaanottovirkailija vastaanotossa.
Henkilö esittelee muille museokohdetta.
Matkalaukkuja.