Tutustu kevään 2023 hakuoppaaseen

Hakuoppaan sähköinen versio avautuu uudessa välilehdessä.


Rasekolla on 553 opiskelupaikkaa yhteishaussa 2023

Rasekolla on kevään 2023 perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa tarjolla 553 opiskelupaikkaa eri aloilla ja tutkintokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa. Ne, jotka empivät ammatillisen peruskoulutuksen ja lukion välillä, voivat valita kaksoistutkinnon eli suorittaa ammatillisen tutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon saman aikaisesti. Kaksoistutkinnon tavoitteena on jatko-opiskeluvalmiuksien vahvistaminen.

Rasekon vahvuutena on monipuolisten yksilöllisten opintopolkujen lisäksi vahvat kansainvälistymismahdollisuudet. Koulutuskuntayhtymällä on kymmeniä yhteistyökumppaneita ympäri Europpaa ja Aasiaa ja se kuuluu moneen yhteistyöverkostoon. Rasekolle on myönnetty kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön organisaatio CIMO:n Ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirja Erasmus+ VET Mobility Charte, jonka turvin käytännössä jokaiselle halukkaalle opiskelijalle pystytään tarjoamaan kansainvälistä toimintaa.

Myös kilpailutoiminta ammattitaidon suomenmestaruuskilpailussa Taitajassa on Rasekossa vahvaa.

Tarjoamme useita uniikkeja oppimisympäristöjä opiskelijoillemme, mm. Fab Labin, Food Laboratoryn, LastenAmiksen ja IT-Helpin.


Iltasanomissa keväällä 2022 ilmestyneessä Nuoret osaajat -teemakoosteessa on roppakaupalla ammattikoulusta valmistuneiden nuorten tarinoita. Putkimiehestä yrittäjäksi ja miljonääriksi, kokkiolympialaisissa Suomen maajoukkueen edustajana, talonrakentajasta rakennusinsinööriksi… Isot tienestit tai näyttävä ura eivät kuitenkaan ole arvo sinänsä: tärkeintä on, että nuori löytää työn, joka innostaa ja motivoi. Tutustu liitteeseen ja sen inspiroiviin tarinoihin!


Harkintaan perustuvan haku on tarkoitettu niille, joiden peruskoulun päättötodistus ei anna oikeaa kuvaa hakijan opintomenestysmahdollisuuksista ammatillisessa koulutuksessa.Aloituspaikkoja on kevään 2023 yhteishaussa tarjolla 553:

Ajoneuvoalan perustutkinto, automekaanikko, diagnoosimekaanikko tai hyötyajoneuvomekaanikko: 38 paikkaa.

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi: 84 paikkaa.

Logistiikan perustutkinto, palvelulogistiikkatyöntekijä: 12 paikkaa.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneautomaatioasentaja, koneistaja tai levyseppähitsaaja: 45 paikkaa.

Matkailualan perustutkinto, vastaanottovirkailija: 15 paikkaa.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kiinteistönhoitaja: 12 paikkaa.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, toimitilahuoltaja: 12 paikkaa.

Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja: 38 paikkaa.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija: 60 paikkaa.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja: 72 paikkaa.

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, automaatioasentaja: 38 paikkaa.

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani, metalliseppä: 7 paikkaa.

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani, restauroija: 7 paikkaa.

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja: 19 paikkaa.

Teknisen suunnittelun perustutkinto, suunnitteluassistentti: 16 paikkaa.

Tieto-ja viestintätekniikan perustutkinto, IT-tukihenkilö tai ohjelmistokehittäjä: 36 paikkaa.

Etkö vielä tiedä, mitä tekisit peruskoulun jälkeen? TUVA-koulutus sopii sinulle, jos tarvitset vielä lisää tietoa, ohjausta ja valmiuksia hakeutuaksesi ammatilliseen perustutkintokoulutukseen tai lukiokoulutukseen.

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus TUVA: 30 paikkaa.

Yhteishaku 2023

Keväällä järjestettävässä valtakunnallisessa yhteishaussa perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen hakevat peruskoulun päättävät tai esimerkiksi Valman tai Tuvan suorittaneet. Yhteishaku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi.

Valtakunnallisessa yhteishaussa käytetään yhteisiä opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksella säädettyjä valintaperusteita. Voit hakea enintään seitsemään koulutukseen ammattioppilaitoksiin, lukioihin tai kansanopistojen oppivelvollisille tarkoitettuihin koulutuksiin.

Yhteishaku on auki 21.2. – 21.3.2023. Yhteishaun tulokset ilmoitetaan kesäkuussa ja paikka on otettava vastaan opetus- ja kulttuuriministeriön määräämän yhteishaun aikataulujen mukaisesti.