Rasekolla on 474 opiskelupaikkaa yhteishaussa 2022

Rasekolla on kevään 2022 perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa tarjolla 474 opiskelupaikkaa eri aloilla. Ne, jotka empivät ammatillisen peruskoulutuksen ja lukion välillä, voivat valita kaksoistutkinnon eli suorittaa ammatillisen tutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon saman aikaisesti. Kaksoistutkinnon tavoitteena on jatko-opiskeluvalmiuksien vahvistaminen.

Rasekon vahvuutena on monipuolisten yksilöllisten opintopolkujen lisäksi vahvat kansainvälistymismahdollisuudet. Koulutuskuntayhtymällä on kymmeniä yhteistyökumppaneita ympäri Europpaa ja Aasiaa ja se kuuluu moneen yhteistyöverkostoon. Rasekolle on myönnetty kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön organisaatio CIMO:n Ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirja Erasmus+ VET Mobility Charte, jonka turvin käytännössä jokaiselle halukkaalle opiskelijalle pystytään tarjoamaan kansainvälistä toimintaa.

Myös kilpailutoiminta ammattitaidon suomenmestaruuskilpailussa Taitajassa on Rasekossa vahvaa.

Tarjoamme useita uniikkeja oppimisympäristöjä opiskelijoillemme, mm. Fab Labin, Food Laboratoryn, LastenAmiksen ja IT-Helpin.


Harkintaan perustuvan haku on tarkoitettu niille, joiden peruskoulun päättötodistus ei anna oikeaa kuvaa hakijan opintomenestysmahdollisuuksista ammatillisessa koulutuksessa.Aloituspaikkoja on kevään 2022 yhteishaussa tarjolla 474:

Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja: 38 paikkaa.

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi: 84 paikkaa.

Logistiikan perustutkinto, varastonhoitaja: 12 paikkaa.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneautomaatioasentaja, koneistaja tai levyseppähitsaaja: 38 paikkaa.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kiinteistönhoitaja: 16 paikkaa.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, toimitilahuoltaja: 16 paikkaa.

Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja: 38 paikkaa.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija: 60 paikkaa.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja: 72 paikkaa.

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, automaatioasentaja: 38 paikkaa.

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani, metalliseppä: 5 paikkaa.

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani, restauroija: 5 paikkaa.

Teknisen suunnittelun perustutkinto, suunnitteluassistentti: 16 paikkaa.

Tieto-ja viestintätekniikan perustutkinto, IT-tukihenkilö tai ohjelmistokehittäjä: 36 paikkaa.

Yhteishaku 2022

Keväällä järjestettävässä valtakunnallisessa yhteishaussa perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen hakevat peruskoulun päättävät tai esimerkiksi Valman suorittaneet. Yhteishaku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi.

Valtakunnallisessa yhteishaussa käytetään yhteisiä opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksella säädettyjä valintaperusteita. Voit hakea enintään seitsemään koulutukseen ammattioppilaitoksiin, lukioihin tai kansanopistojen oppivelvollisille tarkoitettuihin koulutuksiin.

Yhteishaku on auki 22.2. – 23.3.2022. Yhteishaun tulokset ilmoitetaan kesäkuussa ja paikka on otettava vastaan opetus- ja kulttuuriministeriön määräämän yhteishaun aikataulujen mukaisesti.