Rasekolla on 523 opiskelupaikkaa yhteishaussa 2024

Rasekolla on kevään 2024 perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa tarjolla 523 opiskelupaikkaa eri aloilla ja tutkintokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa. Sinä, joka emmit ammatillisen peruskoulutuksen ja lukion välillä, voit valita kaksoistutkinnon eli suorittaa ammatillisen tutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon saman aikaisesti. Hae silloin haluamaasi ammatilliseen koulutukseen ja ilmoita paikkaa vastaanottaessasi halukkuudestasi suorittaa kaksoistutkinto. Kaksoistutkinnon tavoitteena on jatko-opiskeluvalmiuksien vahvistaminen.


Uutuutena 2024 aloitamme yhteistyössä Mynämäen lukion kanssa pilottikoulutuksen Mynämäessä tapahtuvalle liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi) + ylioppilastutkinto -koulutukselle. Opiskelupaikkoja on 16. Tämä kohde on siis pääasiassa tarkoitettu sellaisille hakijoille, jotka tietävät jo haluavansa opiskella kaksoistutkintoon. Koko koulutus, myös pääosa ammatillisista opinnoista, opiskellaan Mynämäen lukion tiloissa. Opintojen sisältö ja lukion tarjoama ylioppilastutkinnon malli tarkentuu syksyn aikana ja yksityiskohdat lisätään kummankin oppilaitoksen www-sivuille heti kun mahdollista.


Rasekon vahvuutena on monipuolisten yksilöllisten opintopolkujen lisäksi vahvat kansainvälistymismahdollisuudet sekä uniikit oppimisympäristöt kuten Fab Lab, Food Laboratory, LastenAmis ja IT-Help. Myös kilpailutoiminta ammattitaidon suomenmestaruuskilpailussa Taitajassa on Rasekossa vahvaa.


Harkintaan perustuvan haku on tarkoitettu niille, joiden peruskoulun päättötodistus ei anna oikeaa kuvaa hakijan opintomenestysmahdollisuuksista ammatillisessa koulutuksessa.


Aloituspaikkoja on kevään 2024 yhteishaussa tarjolla 523:

Ajoneuvoalan perustutkinto, automekaanikko, diagnoosimekaanikko tai hyötyajoneuvomekaanikko: 38 paikkaa.

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi: 72+16 paikkaa.

Logistiikan perustutkinto, palvelulogistiikkatyöntekijä: 12 paikkaa.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneautomaatioasentaja, koneistaja tai levyseppähitsaaja: 45 paikkaa.

Matkailualan perustutkinto, matkailun asiakaspalvelija: 20 paikkaa.

Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja: 38 paikkaa.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija: 45 paikkaa.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja: 72 paikkaa.

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, automaatioasentaja: 38 paikkaa.

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani, metalliseppä: 7 paikkaa.

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani, puuseppä: 7 paikkaa.

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja: 19 paikkaa.

Teknisen suunnittelun perustutkinto, suunnitteluassistentti: 16 paikkaa.

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, designtekstiilien valmistaja, mittatilausompelija, muotiassistentti: 12 paikkaa.

Tieto-ja viestintätekniikan perustutkinto, IT-tukihenkilö tai ohjelmistokehittäjä: 36 paikkaa.

Etkö vielä tiedä, mitä tekisit peruskoulun jälkeen? TUVA-koulutus sopii sinulle, jos tarvitset vielä lisää tietoa, ohjausta ja valmiuksia hakeutuaksesi ammatilliseen perustutkintokoulutukseen tai lukiokoulutukseen.

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus TUVA: 30 paikkaa.

Yhteishaku 2024

Keväällä järjestettävässä valtakunnallisessa yhteishaussa perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen hakevat peruskoulun päättävät tai esimerkiksi Valman tai Tuvan suorittaneet.

Valtakunnallisessa yhteishaussa käytetään yhteisiä opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksella säädettyjä valintaperusteita. Voit hakea enintään seitsemään koulutukseen ammattioppilaitoksiin, lukioihin tai kansanopistojen oppivelvollisille tarkoitettuihin koulutuksiin.

Yhteishaku on auki 20.2. – 19.3.2024. Yhteishaun tulokset ilmoitetaan kesäkuussa ja paikka on otettava vastaan opetus- ja kulttuuriministeriön määräämän yhteishaun aikataulujen mukaisesti.