Siirry sisältöön

Tietoa koulutuksesta

Tutkinto:

Liiketoiminnan perustutkinto

Aloitus:

Peruskoulusta tai vastaavasta tulevien nuorten aloitus voi tapahtua joustavasti, kun haet kesken vuoden. Yhteisaloitus 8.8.2024. *** Huom! Jatkuvassa haussa täysi-ikäisille AIKUISILLE useampi aloituspäivä, lue lisää alan muista kuvauksista!

Kenelle:

Tämä haku on suunnattu ALAIKÄISILLE (alle 18-v), suoraan peruskoulusta tai esimerkiksi Valmasta/Tuvasta tuleville, ilman koulutusta/tutkintoa oleville henkilöille.

*** Huom! Jos sinulla on jo jokin aiempi tutkinto (ammatillinen tai ylioppilas), hae ”Liiketoiminnan perustutkinto, asiakaspalvelun ja myynnin osaaminen” tai ”Liiketoiminnan perustutkinto, taloushallinto-osaaminen” -hakulinkeillä!

Kuvaus:

Perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Pakollisia ammatillisia tutkinnon osia on kolme:
1. Asiakaspalvelu
2. Tuloksellinen toiminta
3. Työyhteisössä toimiminen

Opiskelija valitsee oman HOKSinsa mukaisesti valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat mm. seuraavista:

Asiakkuuksien hoitaminen / Henkilöstön tukipalvelut / Kirjanpito /Laskutus ja reskontra
Logistiikkapalvelut / Markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto / Myynti
Palkanlaskenta / Palvelumuotoilu / Projektissa toimiminen / Tapahtumantuotanto
Tilinpäätöskirjaukset / Yritystoiminnan suunnittelu / Yrityksessä toimiminen

Lisäksi opintoihin kuuluvat ns. YTO- eli yhteiset tutkinnon osat -opinnot (esimerkiksi matematiikkaa, kieliä, yritystoimintaa, työhyvinvointia).

Tutkinnon perusteet uudistuvat 1.8.2024.

Toteutus:

Kokopäivätoiminen päiväkoulutus.

Toimipiste:

Raision Purokadun toimipiste

Kustannukset opiskelijalle:

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta.

Merkonomikoulutuksessa – kuten muissakin perustutkintokoulutuksissa – voit valita halutessasi kaksoistutkinnon, jolloin suoritat ammatillisen perustutkinnon kanssa samaan aikaan lukio-opintoja ja ylioppilastutkinnon. Pääasiassa Rasekossa kaksoistutkinnon oppitunnit pidetään Raision lukiossa iltapäivisin erillisen lukujärjestyksen mukaisesti. Kaksoistutkintokoulutukseen pääset hakeutumalla ensin Rasekoon haluamaasi ammatilliseen koulutukseen ja ilmoittamalla paikkaa vastaanottaessa olevasi halukas aloittamaan myös lukio-opinnot.

Syksyllä aloitamme lisäksi ensimmäisen kerran Mynämäen lukiossa järjestettävän liiketoiminnan perustutkintoon (merkonomi) ja ylioppilastutkintoon tähtäävän kaksoistutkintokoulutuksen! Tässä koulutuksessa sekä lukio-opinnot että pääosa ammatillisista opinnoista opiskellaan Mynämäen lukion tiloissa. Koulutukseen on erillinen oma hakukohteensa yhteishaussa. Lisätiedot Rasekon ja Mynämäen lukion tarjoamasta mallista päivitetään syksyn aikana Rasekon ja Mynämäen lukion www-sivuille.

Syksyllä 2024 aloittaa Mynämäen lukion tiloissa ryhmä, jossa opiskellaan ylioppilastutkintoon ja liiketoiminnan perustutkintoon (merkonomi). Sekä lukio-opinnot että pääosa ammatillisista opinnoista opiskellaan Mynämäessä. Tähän koulutukseen on oma erillinen hakukohteensa yhteishaussa Rasekon tarjonnassa. Lisätietoja Rasekon ja Mynämäen lukion mallista päivitetään kummankin oppilaitoksen www-sivuille syksyn 2023 aikana! Lisätietoja voit myös kysyä lukion opinto-ohjaajalta, puh. 044 435 6628 tai rehtorilta, puh. 045 135 0005.

Tutustumispäivä ammatilliseen koulutukseen

Tule tutustumaan sinua kiinnostavan alan opintoihin ja oppimisympäristöihin! Tutustumispäivän aikana pääset kokeilemaan alan työtehtäviä ja tapaamaan opiskelijoita ja opettajia. Lisäksi kuulet työllistymismahdollisuuksista. Tutustuminen sopii sekä yläkoululaisille että aikuisille alasta kiinnostuneille. Ilmoittaudu koulutuskokeiluun täällä.

Kansainvälisyys Rasekossa

Tarjoamme sinulle monipuoliset mahdollisuudet kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi opintojen aikana. Voit lähteä kansainvälisyysjaksolle useaan eri maahan heti 18-vuotta täytettyäsi. Rasekolla on yhteistyökumppaneita useassa Euroopan maassa (mm. Pohjoismaat, Portugali, Espanja, Italia, Malta, Saksa, Hollanti, Pohjois-Irlanti, Viro) sekä Thaimaassa ja Etelä-Koreassa. Ulkomaanjakso parantaa ammattitaitoasi sekä lisää kielitaitoa ja vieraiden kulttuurien tuntemustasi. Työelämäjaksolle ulkomaille voit lähteä yksin, kaverin kanssa tai isommalla ryhmällä.

Myös erilaiset projektit ja toiminnan kehittäminen verkostoitumalla kansainvälisesti ovat osa jokapäiväistä toimintaamme. Voit esimerkiksi hankkia osaamista työskentelemällä kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai toimia tänne tulevien ulkomaisten opiskelijoiden tuutorina. Lue lisätietoja kansainvälistymismahdollisuuksista.

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkintoon opiskellessasi suoritat yhtäaikaisesti sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Lukio-opinnot suoritetaan Raision lukiossa iltapäivisin erillisen lukujärjestyksen mukaisesti. Lue lisätietoja kaksoistutkintoon opiskelemisesta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Kysy lisää

Jaana Mäkikalli, kehittämispäällikkö
puh. 044 705 7607
jaana.makikalli@raseko.fi

Kirjanpitäjä käy kansiossa olevia papereita läpi työpisteellään.
Henkilö kirjan ja tietokoneen kanssa, näytöllä tähti.
Kolme nuorta pöydän ääressä tekemässä tehtävää.
Viisi henkilöä ulkona sijaitsevan messuosaston edessä.
Veeti Uotila myymälässä.