Siirry sisältöön

Uniikkia designia ja värien runsautta

Uniikkia designia ja värien runsautta
Uniikkia designia ja värien runsautta.

Designtekstiilien valmistajaksi opiskeleva Aino Averett on luonut opintojensa aikana lukuisia ihastusta herättäviä tuotteita. Ainon käsissä on syntynyt mm. lampunvarjostin, kylttejä, lankoja, korvakoruja, nimitarroja ja leluja lasten leikkeihin. Tuotteissa on värien runsautta ja siellä täällä pilkahtelee hauskasti turkulaisuus.

Aino Averett seisoo seinän edessä ja yläpuolella riippuu sateenvarjovalaisin.
Aino Averett ja sateenvarjovalaisin.

”Erikoislaitteen hyödyntäminen valmistuksessa” -tutkinnon osan opiskeluista Aino on suorittanut suuren osan Rasekon Fab Labissa, missä hän on käyttänyt monipuolisesti eri laitteita tuotteiden valmistukseen. Lopputuloksena on joukko upeita ja uniikkeja tuotteita, joita valmistettaessa on käytössä ollut mm. laserleikkuri, 3D-tulostin ja suurkuvatulostin eri suunnitteluohjelmineen. Ideoita olisi enempäänkin, kuin mitä Aino ehti 15 opintopisteen laajuisen tutkinnon osan aikana tehdä, mutta onneksi Fab Labista voi varata käyttöaikaa ja ohjausta omiin projekteihin myöhemminkin.

Ennen tekstiili- ja muotialan opintojaan Aino on toiminut freelancerina tehden kuvituksia ja graafisia töitä, öljyvärimaalauksia sekä käännöstöitä televisiosarjoihin. Valmistumisen jälkeen Aino haluaisi jatkaa pienyrittäjänä, tehden omia tuotteita ja myös graafikon ja kääntäjän töitä. Suunnitelmissa on myös oman nettikaupan perustaminen. Tähän mennessä Ainon tuotteita on ollut saatavilla Taito Shopissa ja hän on myös myynyt pari kertaa ison erän kangasmerkkejä jälleenmyyjälle Tokioon.

Ainon töitä voit ihastella osoitteessa www.ainomanteli.com sekä Instagram-tilillä @ainomanteli.

Tekstiili- ja muotialan perustutkintokoulutuksessa Rasekossa voit valita kolmesta eri kiinnostuksen kohteesta: designtekstiilien valmistaminen, muodin alalla toimiminen tai vaatteen valmistaminen mittatilaustyönä. Opintoihin on jatkuva haku ja seuraavat ryhmät aloittavat elokuussa. Perusopintoja voi opiskella myös ns. välivuosiopintoina.

Tekstiili- ja muotialan ammattitutkintokoulutuksessa voit syventää jo olemassa olevaa, koulutuksen tai työn kautta hankittua osaamistasi. Lue siitä lisää täältä: www.raseko.fi/tekstiili-ja-muotialan-ammattitutkinto

Lisätietoja Fab Lab Rasekosta.

Lisää aiheesta