Fab Lab Raseko on avoin digitaalinen kehittämisympäristö, joka toimii Rasekon oppimisympäristönä ja innovaatiotilana alueen pk-yrityksille.

Fab Lab Raseko on talvella 2018 aloittanut toimintansa ensimmäisenä ammatillisen koulutuksen omistamana Fab Labina Suomessa. Fab Lab -toiminta voidaan nähdä osana osana tee-se-itse –rakentamisen (DIY tai maker-liike) suuntausta, joka on vahvistumassa ympäri maailmaan sekä oppilaitoksissa että yrityksissä.

Tällä hetkellä maailmassa on jo yli 1000 Fab Labia. Fab Lab Raseko tekee yhteistyötä Fab Lab Oulun lisäksi islantilaisten ja hollantilaisten Fab Labien kanssa ja lisää yhteistyötä on suunnitelmissa (kts. kartta https://www.fablabs.io/labs/map). Fab Lab -verkoston jäsenet auttavat toisiaan jakamalla tietoa omista projekteistaan avoimen sisällön (open content) periaatteiden mukaisesti. Työpajat ovat keskenään yhteydessä Skypen tai muun vastaavan videoneuvotteluohjelman avulla ja henkilökunta tapaa toisiaan kansainvälisissä konferensseissa.

Fab Labin filosofiana on toimia ensisijaisesti innovaatiotilana. Koneet ja laitteet ovat auttamassa uuden luomisessa. Alueen pk-yritykset ovat tervetulleita miettimään yhdessä kanssamme  mahdollisia prototyyppikokeiluja tai kehittämistyöpajoja, jossa yhdistyy innovatiivinen lähestymistapa, koulutus (esim. tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto tai taideteollisuusalan tutkinnot) ja edulliset tuotekehityskoeajot. PK-yritysten näkökulmasta tämä onkin mielenkiintoinen mahdollisuus kehittää omia tuotteita. Ympäristö kannustaa innovoitiin ja uusien ideoiden syntyyn kustannustehokkaasti.

Fab Lab Raseko on myös oppimisympäristö, jossa voidaan mm. 3D-tulostaa, laserleikata ja jyrsiä erilaisia materiaaleja. Käytössämme on mm. suurkuvatulostin/leikkuri, 3D-skanneri, 3D-printteri, laserleikkuri ja pöytäjyrsin.

Fab Labin kanssa samoissa tiloissa toimii Lego Education -huone, jossa sosiaali- ja terveysalan sekä tieto- ja viestintätekniikan opiskelijamme opastavat peruskoulun oppilaita ohjelmoinnin alkeisiin Lego Education pedagogiikan sekä robotiikan avulla. Lego Eduducation -toiminta sisältyy Rasekossa keväällä 2018 lanseerattuun Lasten Amis -konseptiin.

Koulutuksia

Keväällä 2019 järjestämme Erikoislaitteen hyödyntäminen valmstuksessa -koulutuksen (tutkinnon osa 15 osp). Lue täältä lisää ja hae mukaan pikaisesti! Koulutus alkaa 8.4.2019.

Ota yhteyttä!

Fab Lab Raseko
Opintie 4, 21100 Naantali

fablab (at) raseko.fi

Fab Lab -vastaava Jenni Aunola, puh. 044 705 7556

Aukioloajat:

ma 10 -18
ti – to 9 – 16
Maanantaisin avoinna kaikille. Varaa aikasi sähköpostitse. Muut päivät avoinna Rasekon opiskelijoille.
Fab Labin aukioloajat saattavat vaihdella koulun toiminnan mukaisesti. Tiedustele aina puhelimitse tai sähköpostitse etukäteen.