Sivun sisältö

Kuka voi tulla Fab Labiin?

Fab Lab konseptiin kuuluu, että oppimisympäristömme on avoinna kaikille. Meidän tiloja voi Rasekon opiskelijoiden lisäksi hyödyntää myös yrittäjät ja yksityishenkilöt.

Koska voi tulla?

Kaikille avoimet ajat ovat tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14-18. Huomioi, että aika tulee varata etukäteen. Voit varata aikasi tutustumiseen tai laitteen käyttöön osoitteesta fablab@raseko.fi

Kuinka paljon täytyy osata?

Henkilökuntamme opastaa sinua niin ohjelmien kuin laitteidenkin käytössä. Ohjelmien peruskäyttöä kannattaa kuitenkin opetella erilaisten tutoriaalien avulla jo etukäteen.

Voit etsiä tutoriaaleja ohjelmien omilta sivuilta tai esimerkiksi Youtubesta tai Vimeosta. Löydät lisätietoa asiasta laitteet, ohjelmistot ja ohjeet sivulta. Laitteet, ohjelmat ja ohjeet osioon pääset tästä linkistä.

Mistä saa apua ja ohjausta?

Fab Labissä et ole koskaan yksin, vaan henkilökuntamme on paikalla tutustumassa sinua tiloihin ja ohjaamassa laitteiden sekä ohjelmien käytössä.

Kuka tekee?

Toimintamme perustuu tee se itse -ajatteluun, joten pääasiassa käyttäjämme valmistavat projektinsa itsenäisesti tai ohjattuna. Voit myös tiedustella mahdollisuutta toteuttaa ideasi opiskelijatyönä.

Paljonko maksaa?

Fab Lab Rasekon laitteilla prototyyppien valmistaminen on ilmaista. Veloitamme käytetyistä materiaaleista. Tietoa tämän hetkisistä hinnoista voit tiedustella fablab@raseko.fi

Mitä ohjelmia käytetään?

Meillä on käytössä niin maksullisia lisenssejä, kuin avoimen lähdekoodin ilmaisia ohjelmia. Listauksen Fab Lab Rasekossa käytössä olevista ohjelmista löydät laitteet, ohjelmat ja ohjeet osiosta. Voit myös hyödyntää jo hankittua osaamista tai kysyä, mikäli haluaisit käyttää jotain tiettyä ohjelmaa.

Missä muodossa tiedostot täytyy olla?

Eri laitteet käyttävät eri tiedostomuotoja, joista yleisimpiä ovat 3D-mallinnuksessa .stl ja 2D-ohjelmissa .pdf. Lisätietoja tiedostojen teosta ja laitteilla käytettävistä tiedostomuodoista löydät laitteet, ohjelmat ja ohjeet sivulta.

Mistä varaan ajan?

Ajat laitteiden käyttöön ja tilaan tutustumiseen voi sopia sähköpostilla fablab@raseko.fi

Mitkä ovat laitteiden maksimi leikkuu/printtaus pinta-alat?

Laitteilla on erilaisia speksejä ja kaikki laitteiden tiedot löydät laitteet, ohjelmat ja ohjeet sivulta.

Jäikö jokin vielä askarruttamaan?

Ota yhteyttä sähköpostitse: fablab@raseko.fi ja palaamme asiaan tuota pikaa!