Siirry sisältöön

LastenAmis mukana alakoululaisten kevätretkipäivillä

Kolme aikuista ja neljä lasta ulkona. Yksi aikuinen kertoo lapsille tehtävän ohjeista. Kaksi muuta aikuista seisovat sivussa.

Rasekon LastenAmis toteutti yhteistyössä Raision Vanhemmat ry:n, Raisio-Seuran ja Raision Taidemuseo Harkon kanssa Keväiset retkipäivät Raision alakoulujen 1. – 2. -luokkalaisille 19.- 21.5.2021. Tapahtuma oli jatkoa aiempina vuosina järjestetyille Krookilan retkipäiville, mutta toteutus suunniteltiin nyt turvallisesti kunkin alakoulun omaan lähiympäristöön. Kukin luokka sai käyttöönsä heille varta vasten tehdyn kartan ja aikataulun. Niiden avulla ja oman luokanopettajan johdolla kierrettiin reitti, jonka varrella oli tietoiskuja ja toimintapisteitä. Rasteja oli yhteensä viisi.

LastenAmis-toimintapisteellä teemana oli luonto. Lähihoitajaopiskelijat ohjasivat lapsille luontobingoa ja kannustivat heitä havainnoimaan kevään merkkejä. Lasten kanssa keskusteltiin löydöksistä ja vastailtiin lasten kysymyksiin kuten ”Onko kastemato ötökkä?”. Kisan tuoksinnassa muutama oppilas koitti myös yritteliäästi bongata lintuja viheltelemällä niitä paikalle. Löydökset merkattiin maassa oleviin bingotaulukoihin pikkukivillä ja ”Bingo!” huudot raikuivat iloisesti ilmoille. Lapset olivat ylpeitä löydöksistään. Opiskelijoiden mielestä tällä rastilla parasta olikin lasten innostus, iloisuus ja osallistuminen sekä lapsilta saatu palaute.

Lähihoitajaopiskelijoita oli ohjaajina myös Taidemuseo Harkon taidepisteillä, joissa lapset saivat pienryhmissä valita mieleisensä taideteoksen ja toteuttaa niistä oman luovan version käyttämällä ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia (esimerkiksi oma keho ja vaatteet tai luonnon materiaalit). Nämä alkuperäistä teosta jäljittelevät tuotokset kuvattiin ja lähetettiin eteenpäin Harkkoon ja kyseisen luokan opettajalle. Tällä toimintapisteellä lapsia kannustettiin yhteistoimintaan sekä luovaan ongelmanratkaisuun. Lopputulokset olivatkin kekseliäitä! Opiskelijoiden mielestä parasta taidepisteen ohjauksessa oli lasten innostunut asenne, luovat ratkaisut, onnistuminen sekä positiivinen ilmapiiri ja yhteishenki, vaikka keli ei ollut parhain.

RaiVaryn mehupisteellä nautittiin virkistävät pillimehut ja Raisio-Seuran rasteilla tutustuttiin mm. vanhoihin välineisiin ja työkaluihin sekä kunkin koulun lähiympäristössä sijaitsevaan paikalliskohteeseen. Teemoina rasteilla olivat mm. arkeologia, kotiseututietous ja alueen kulttuurihistoria.

Kaiken kaikkiaan keväiset retkipäivät tarjosivat lapsille mukavaa yhdessä tekemistä turvallisesti oman luokan kanssa. Tapahtuman ohjaukseen osallistui Rasekosta yhteensä noin 50 lähihoitajaopiskelijaa. Keskiviikkona tapahtuma toteutettiin Konsan, Kuloisten, Friisilän ja Tikanmaan alakouluilla. Torstaina tapahtuma vietiin Krookilaan ja Kaanaaseen ja perjantaina Ihalaan ja Kerttulaan.

LastenAmis kiittää tapahtuman yhteistyökumppaneita ja Raision alakoulujen oppilaita ja opettajia sekä toivottaa hyvää kesää kaikille!

Anu Järvinen, LastenAmis

Voit lukea aiheesta myös Raision kaupungin ja Turun Seutusanomien sivuilta (linkit avautuvat uusiin välilehtiin).

Lisää aiheesta