Siirry sisältöön
16.11.2022 Uutiset ja tiedotteet

Vuoden 2022 yrittäjä-oppisopimusopiskelija Rasekosta

Valtakunnallisessa kilpailussa palkittiin yrittäjän ammattitutkinnon suorittanut raisiolainen kampaamoyrittäjä Peppi Palmroth

Suomen Oppisopimusosaajat ry (Opso ry) on palkinnut vuoden 2022 oppisopimustoimijat koulutuksenjärjestäjien lähettämistä ehdotuksista. Tunnustusta jaettiin viidessä eri kategoriassa: vuoden oppisopimusopiskelija, vuoden oppisopimustyönantaja, vuoden työpaikkaohjaaja, vuoden mentori ja vuoden yrittäjä-oppisopimusopiskelija. Viimeksi mainitun kategorian voiton vei Rasekossa yrittäjän ammattitutkintoon opiskellut raisiolainen kampaamoyrittäjä Peppi Palmroth.

– Olen iloinen siitä, että lähdin opiskelemaan yrittäjyyttä oppisopimuksella yrityskumppanini kehotuksesta. Sain paljon tärkeää tietoa ja osaamista yrittäjyydestä ja sen vaatimuksista, erityisesti kirjanpidon, vakuutuksien, kannattavuuden ja muiden talousasioiden suhteen, Studio Fresaa yrityskumppaninsa kanssa luotsaava kampaaja Peppi Palmroth kertoo. – Opiskeleminen työn ohella oli sujuvaa ja sain koulutuksesta irti jopa enemmän kuin odotin. Ja kilpailun voitto on iloinen yllätys!

Opiskeleminen työn ohella oli sujuvaa ja sain koulutuksesta irti jopa enemmän kuin odotin!

-Olemme erittäin iloisia Pepin puolesta. Raseko on halunnut erityisesti panostaa oman toiminta-alueemme yrittäjien koulutukseen. Nuori ja taitava yrittäjä jaksaa kehittää itseään ja yritystään ja ansaitsee palkintonsa, Rasekonjohtava rehtori Maria Taipale toteaa.

Oppisopimusopiskelu on maksutonta ja opiskelija voi suorittaa tarpeidensa ja aikataulujensa mukaan koko tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia.

– Yrittäjä voi opiskella oppisopimuksella omaan ammattialaansa tai yrittäjyyteen liittyvän tutkinnon. Usein yrittäjillä tavoitteena on saada lisäosaamista esimerkiksi johtamiseen ja esimiestyöhön, tuote- ja palvelukehitykseen tai talouden hoitamiseen, kertoo koulutuspalvelupäällikkö Jaana Paunonen Rasekon oppisopimustoimistosta.

Opso ry on jakanut tunnustusta esimerkillisille oppisopimuslaisille vuodesta 2016 lähtien. Kilpailun valintaraatiin kuuluivat tänä vuonna opetusneuvos Mari Pastila-Eklund opetus- ja kulttuuriministeriöstä, koulutusasiantuntija Marja Vartiainen Suomen Yrittäjistä ja johtava asiantuntija Saku Lehtinen AMKE ry:stä.

Katso Peppin haastatteluvideo:

Lisää aiheesta