Siirry sisältöön

Rasekosta ovi auki ammattiin

Perjantaina 19.11.2021 pääsimme pitkästä aikaa juhlistamaan pienimuotoisesti tutkintotodistuksen saaneita. Juhlassa johtava rehtori piti onnittelupuheen, valmistuneet kukitettiin ja sen jälkeen vieraat saivat seurustella maukkaiden tarjoilujen ääressä, leppoisan musiikin säestämänä.

Useimpien juhlijoiden mielentila oli iloinen ja huojentunut: tavoite on saavutettu, todistus plakkarissa ja koronasta huolimatta löytyi myös luottamusta tulevaisuuteen. Parasta oli, että jokainen haastateltava kertoi löytäneensä nyt sen omalta tuntuvan alan!

Juhlan järjestivät liiketoiminnan merkonomiopiskelijat näyttönään. Musiikkiesityksestä huolehti Puolalan musiikkilukiossa opiskeleva duo.

Henkilöt nostavat maljan ja hymyilevät kameran suuntaan.
Opettaja Annukka Toivonen nosti onnittelumaljat opiskelijoidensa Liina Selvisen ja Kirsi Lindrothin kanssa.

Liina Selvinen on valmistunut Rasekosta matkailun ammattitutkintoon. Tällä hetkellä hän opiskelee ammattikorkeakoulussa sirkusalaa. Kummatkin opinnot ovat kuulemma hyödyksi Liinan tehtävissä Nuuksion Taika -perheyrityksen palvelutuotannossa. Kirsi Lindroth aikoi aloittaa samat matkailualan opinnot, mutta päätyi lopulta opiskelemaan liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon – tosin matkailuteemalla höystettynä. Kirsi pyörittää omaa viestintäalan yritystään Innolla ja tekee tiivistä yhteistyötä mm. matkailuyritysten kanssa. Sekä Liina että Kirsi kiittelevät joustavia opintoja ja sitä, että koulutuksesta sai oppia oman yrityksen palvelujen tuotteistamiseen sekä taitoa tarkastella palveluita matkailijan näkökulmasta.

Kolme henkilöä pöydän ääressä.
Opettaja Katja Saarinen sai kiitosta tsemppaamisesta lähihoitajiksi oppisopimuksella opiskelleilta Kaisa Suonpäältä ja Suvi-Tuuli Merenkukalta.

Kaisa Suonpää ja Suvi-Tuuli Merenkukka opiskelivat lähihoitajiksi oppisopimuksella. Kumpikin on töissä Parkinmäen palvelutalossa ja erikoistui ikääntyvien hoitoon ja kuntoutukseen. ”Välillä meinattiin jo löydä hanskat tiskiin! Emme halua valehdella ja sanoa, että työn ohella opiskeleminen olisi helppoa. Kyllä välillä päivät venyivät pitkiksi ja tuskastutti. Mutta meillä oli niin ihanat ja mahtavat opettajat – esimerkiksi Katja, Riikka ja Teija – jotka tsemppasivat meidät maaliin!” Muutama viikko valmistumisen jälkeen vietetyillä juhlilla hymy oli jo herkässä ja tyytyväisyys omasta onnistumisesta huokui näistä uusista ammattilaisista.

Kolme henkilöä pöydän ääressä.
Jatta Pirkkalanniemi ja Anne Teijula pääsivät juhlistamaan suoritettua tutkintoa liiketoiminnan alan koulutuspäällikön Tuula Nummilan kera.

Jatta Pirkkalanniemi opiskeli liiketoiminnan ammattitutkintoon terveydenhuollon sihteerin koulutuksessa. Jatta piti opiskelemisesta ja siirtymä lähihoitajan ammatista alan sihteeriksi oli helppo, koska sairaalamaailma sanastoineen oli jo tuttu. ”Motivaatio oli korkealla ja olin tosi innoissani koko opintojen ajan!” Jatta kertoi. Nyt on todistus taskussa ja työpaikan etsintä edessä!

Anne Teijula valmistui tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon. Annella on saaristossa majatalo, mutta opintojen aikana hän kehitti tuotteita ja palveluita Supernainen.fi -voimavarakoulutuksia tuottavalle palvelulleen. ”Olisin ilman koulutustakin kehittänyt näitä tuotteita, mutta koulutuksen avulla kehitystyö oli suunnitelmallista ja tuloksellista”, Anne kiitteli. Liiketoiminnan koulutuspäällikkö Tuula Nummila sai valmistuneilta kiitosta ja kehitysideoita.

Tänä vuonna Rasekosta on valmistunut satoja uusia ammattilaisia noin 15 eri alan koulutuksista, kukin oman henkilökohtaisen suunnitelmansa ja aikataulunsa mukaisesti. Onnittelut heille kaikille! 🌹

”Täyttynyt unelma ja usko huomiseen antavat pohjan pelottomuudelle, jonka varaan on helppo astua askel kerrallaan kohti uusia aikoja.”

Lisää aiheesta