Siirry sisältöön

Osaamisen uusi taso -kumppanuustapahtuma

Järjestimme yrityskumppaneillemme Osaamisen uusi taso -tapahtuman. Tapahtumaan kutsuttiin yrityksiä, jotka tarjoavat opiskelijoillemme koulutus- ja oppisopimuspaikkoja ja joiden kanssa teemme muuten hyvää yhteistyötä mm. erilaisten projektien, yritysvierailujen ja molemmin puolisen toiminnan kehittämisen merkeissä.

Tilaisuuden kantavana teemana oli nykypäivän vetovoimatekijät työmarkkinoilla ja miten tulevaisuuden työntekijät saadaan pysymään töissä. Teemaan alusti Työterveyslaitoksen asiantuntija Peter Peitsalo, jonka mukaan työntekijöille tänä päivänä ovat tärkeitä mm. hyvä työyhteisö; työn merkityksellisyys ja mahdollisuus kasvaa ja kehittyä työn mukana; arvot, jotka työntekijä voi allekirjoittaa; hyvä johtaminen ja palautekulttuuri sekä työmäärän inhimillisyys ja palautumisen huomioiminen mm. työvuorosuunnittelussa.

Osaamisen kehittämisen päällikkö Ami Kalliomäki Turun Osuuskaupasta avasi kuulijoille TOK:n toimintatapoja, jotka tähtäävät ylivoimaiseen työntekijäkokemukseen panostamalla osaavaan johtamiseen, keskustelevaan ilmapiiriin ja arvostavaan työkulttuuriin.

Toimitusjohtaja-yrittäjä Anna Kotamäki Siivouspalvelu Kotasta pohti omassa puheenvuorossaan, miltä työmarkkinat näyttävät työnantajan silmin, miten työ ja tekijä kohtaavat ja miten työn on muututtava, jotta tekijät tulevat töihin. Kotassa keinoina on mm. kohtaaminen ja läsnäolo, hyvä huumori ja tunnetaitokasvatus – unohtamatta aamupalamahdollisuutta.

Kumppanuustapahtumassa päästiin myös nostamaan maljoja. Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiön, OKKA-säätiön, suunnittelupäällikkö Erkka Laininen luovutti Rasekolle OKKA-säätiön kestävän tulevaisuuden sertifikaatin. – Tulevaisuutta ei enää voida rakentaa kasvun ja materiaalisen hyvinvoinnin lisäämisen pohjalle vaan hyvän ja merkityksellisen elämän perustalle, Laininen sanoi luovuttaessaan sertifikaattia. – Ammatillisissa oppilaitoksissa mennään kovaa vauhtia eteenpäin kestävää kehitystä koskevan osaamisen lisäämisessä ja arvomaailman muutoksessa. Tarvitaan uusia näkemyksiä ja oppilaitosten ja yritysten kumppanuutta.

Pääsimme julkaisemaan myös uunituoreen tiedon siitä, että Rasekossa yrittäjän ammattitutkintoon opiskellut kampaamoyrittäjä Peppi Palmroth on valittu vuoden 2022 yrittäjä-oppisopimusopiskelijaksi Oppisopimusosaajat ry:n valtakunnallisessa kilpailussa! Koska Peppi ei päässyt Osaamisen uusi taso -tapahtumaamme, oli johtava rehtori Maria Taipale käynyt häntä onnittelemassa jo aiemmin.

Hyvän tiiviin ohjelman jälkeen vieraat pääsivät vielä verkostoitumaan toistensa kanssa maittavien tarjoilujen äärelle! Kiitos kaikille mukana olleille!

PS. Työelämäkumppani: seuraa uutiskirjeitämme ja ilmoittaudu mukaan, kun järjestämme seuraavan kumppanuustapahtuman!