Siirry sisältöön
27.4.2022 Uutiset ja tiedotteet

Ensimmäinen Työ & Taito -palkinto Rasekolle

Mestarikiltaneuvosto, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry ja Suomen Yrittäjät ovat jakaneet Työ & Taito -palkinnon osoituksena ammattiosaamisesta, yrittäjyydestä ja työelämäyhteistyöstä. Ensimmäistä kertaa järjestetyn kilpailun voittaja on Raision seudun koulutusyhtymä Raseko.

 Kolme henkilöä, joista yksi pitelee kukkakimppua ja diplomia ja kaksi palkintotaulua. Taustalla seinäke, jossa on Amken logoja sekä ilmapalloista tehty kaari.
Rehtori Reijo Rantanen, kehittämispäällikkö Petri Tölkkö sekä johtava rehtori Maria Taipale vastaanottamassa Työ & Taito -palkintoa.

Voittajat saavat palkinnoksi näyttävän taulun, jossa on alkuperäiset mitalit 1950- ja 1960-luvuilla pidetyistä arvostetuista Työ & Taito -kilpailuista. Palkinnosta tulee jokavuotinen perinne.

Rasekon toiminnassa näkyvät vahvasti kilpailun keskeisimmät kriteerit: suunnitelmallinen yhteistyö yritysten kanssa, yrittäjyyden tukeminen sekä työssä tapahtuva oppiminen ja sen hyödyntäminen. Raseko on monialainen, ammatillinen oppilaitos, jossa opiskelijavirtaama on yli 4 000, tutkintoja tehdään vuosittain 800–900 ja toiminta on perustaltaan työelämälähtöistä sekä yrittäjyyteen kannustavaa. 

Raseko tekee yhteistyötä yrittäjien kanssa laajalla rintamalla. Opettajat kiertävät koulutus- ja oppisopimustyöpaikoilla, yritysten kanssa on erilaisia tapahtumia ja projekteja, yrittäjät suorittavat tutkintoja ja tutkinnon osia ja kuntayhtymän keskeiset päättäjät ovat itsekin yrittäjiä. Konkreettisena toimena käynnissä on esimerkiksi Varsinais-Suomen Yrittäjien kanssa yhteistyössä toteutettu hanke, jossa pilotoidaan yrittäjien omistajanvaihdoksiin liittyen mallia, jossa ammatillisen oppilaitoksen opiskelijoita kannustetaan yrittäjyyteen ja yrityksen jatkajiksi. 

–  Omistajanvaihdokset, osaavan työvoiman saatavuus ja yrittäjien itsensä jatkuva kehittäminen ovat asioita, joilla on valtava merkitys yhteiskunnan kehitykselle tulevaisuudessa. Oppilaitoksilla on tässä tärkeä rooli. On erittäin hienoa ja arvokasta, että Rasekon toiminnassa näkyy konkreettisella tavalla yrittäjämainen toiminta ja yrittämisen ympäristöä tukevat toimet, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.  

–  Kisällistä mestariksi -ajattelu elää vahvana Rasekon toiminnassa. Erityisesti luovilla aloilla koulutetaan taideteollisuusalan ja tekstiili- ja muotialan osaajia. Ammattikunnan arvon säilyttäminen edellyttää suoritettujen tutkintojen tason pitämistä korkeatasoisena ja siinä työssä voittaja on kiitettävästi onnistunut, kertoo Mestarikiltaneuvoston ylioltermanni Pirjo Savolainen.  

Rasekon arvot ovat osaaminen, vastuullisuus, yrittäjähenkisyys ja elämänläheisyys. Oppilaitoksessa ajatellaan, että ihmisen tulee kyetä elättämään itsensä omalla työllään, osaamisellaan ja ammattitaidollaan.

– Onkin erityisen hienoa, että meidät palkitsee Suomen Yrittäjät ja Mestarikiltaneuvosto yhdessä AMKEn kanssa. Työ ja taito tuottavat yhteiskuntaamme yrittäjiä ja yrittäjähenkisiä työntekijöitä, Rasekon johtava rehtori Maria Taipale sanoo.

Rasekossa koulutetaan osaajia perinteisiin ammatteihin, mutta myös uudistutaan ajan myötä. Esimerkiksi artesaanikoulutuksessa Rasekossa voi erikoistua niin muinaistekniikkaan kuin digitaaliseen valmistukseen.

– Rasekossa työ on arvossaan ja siksi arvostamme erityisesti tätä palkintoa. Osaamisen hankkiminen on tärkeää niin asentajille, kokeille, myyjille kuin seppä-artesaaneille, Rasekon Taipale sanoo.

– Kiitos palkinnosta kuuluu Rasekon ammattitaitoiselle henkilöstölle ja hyville yhteistyökumppaneille, jotka sparraavat meitä kehittymään, Taipale kiittää.

Lisätietoja antavat:

– johtava rehtori Maria Taipale, puh. 044 705 7601, maria.taipale@raseko.fi, Raision seudun koulutuskuntayhtymä Raseko

– toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu, puh. 050 344 2554, veli-matti.lamppu@amke.fi, AMKE

– toimialapäällikkö, Mika Hämeenniemi, puh. 050 372 4804, mika.hameenniemi@yrittajat.fi, Suomen Yrittäjät

– ylioltermanni, Pirjo Savolainen, puh. 040 502 9193, pirjo_savolainen@kolumbus.fi, Mestarikiltaneuvosto