Siirry sisältöön

Restauroinnin opiskelijat loivat museotalosta pienoismallin

Rasekon restauroinnin opiskelijoiden opintoihin kuuluu paitsi aitojen asuinrakennusten korjaaminen ja entisöinti vanhoilla menetelmillä myös hieman erilaiset projektit. Viime lukuvuonna he pääsivät nimittäin osallisiksi Naantalin museossa avautuneeseen Tervetuloa meille! Asuminen ja Rakentaminen Naantalissa -näyttelyyn valmistamalla pienoismallin Sau-Kallion museotalosta.

Näyttely esittelee asumista ja elämistä menneinä vuosikymmeninä erityisesti Naantalissa. Tähän teemaan sopii Sau-Kallion pienoismallikin, jonka pysäytetty hetki sijoittuu likimain sadan vuoden taakse. Itse talo on vanhempi ja koostuu itseasiassa useammasta rakennuksesta ja rakennusvaiheesta. Muun muassa aitta on päätynyt varsinaisten asuinhuoneiden kanssa saman katon alle. Tätä ei Naantalin katujen kulkija välttämättä huomaisi, mutta pienoismallissa se selviää.

Restauroijaopiskelijoiden ahkeroima Sau-Kallion pienoismalliprojekti sai arvoisensa huipennuksen, kun Naantalin museon uusi näyttely avattiin kutsuvieraiden ja juhlapuheiden voimin kesäkuun alussa. Näyttely on auki ensi kevääseen saakka. Siellä kannattaa piipahtaa vaikkapa Asuntomessujen kylkiäisinä tai muuten vain Naantalissa kesällä retkeillessä.