Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Hae koulutukseen: Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon hakulinkki (linkki siirtää sinut Rasekon Wilma-järjestelmän koulutushakuun)

Tarjoilemassa ruoka- ja viinimessuilla 2016.

Opiskelijat ruoka- ja viinimessuilla 2016.

Koulutus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Osaamisalat:
Ruokapalvelu (kokki)
Asiakaspalvelu (tarjoilija)

Katso tästä ravintola- ja catering-alan vlogi Rasekon Youtube-kanavalla.

Toteutus

Opinnot ovat joko päiväopintoja tai monimuoto-opintoja.

  • Päiväopinnot rakentuvat lähiopetuspäivistä koulussa ja osaamisen hankkimisesta työpaikoilla.
  • Monimuoto-opinnot edellyttävät työ-, oppisopimus- tai koulutussopimuspaikkaa, jossa pääasiallinen oppiminen tapahtuu ohjatusti ja lähiopetusilloilla täydennettynä.

Tutkinnon suorittamisen aikataulu ja koulutuksen tarve riippuvat hakijan aiemmasta osaamisesta ja jokaisen opiskelijan opinnot etenevät oman henkilökohtaisen suunnitelman (HOKS) mukaan.

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta, jos osaamista on jo tarpeeksi.

Toteutusaika

Seuraava päiväopetusryhmä aloittaa 13.9.2021. Monimuotoisena ja oppisopimuksella voit aloittaa opinnot pitkin vuotta.

Toteutuspaikka

Pääosin Rasekon Raision kampus

Hae mukaan:

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon hakulinkki (linkki siirtää sinut Rasekon Wilma-järjestelmän koulutushakuun)

Kuvaus

Kokit työskentelevät erilaisissa ravintoloissa, suurtalouskeittiöistä ja juhlapalveluista fine dining -ravintoloihin. Suuria työllistäjiä ovat henkilöstöravintolat, ketjuravintolat ja liikenneasemat. Kokkeja työskentelee myös esimerkiksi kevyitä lounaita tarjoavissa kahviloissa.

Kokki toimii ruoanvalmistuksen tehtävissä valmistaen maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot. Kokki myös laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.

Tarjoilijan työpaikat ovat henkilöstöravintoloissa, kokouspalveluissa, à la carte -ravintoloissa, ketjuravintoloissa, liikenneasemilla ja baareissa. Monet tarjoilijat työllistyvät kahviloihin.

Tarjoilija toimii asiakaspalvelutehtävissä ja kunnostaa asiakastiloja, laittaa esille myytäviä tuotteita, esittelee, myy ja tarjoilee ruokia ja juomia.

Alan työllisyysnäkymät ovat hyvät: osaavasta henkilöstöstä on pulaa. Henkilöstöravintolat ovat lisääntyneet viime vuosina. Henkilöstöravintoloissa ja suurtalouskeittiöissä on odotettavissa lähivuosina eläköitymistä, mikä lisää uusien kokkien kysyntää. Monet kokit ja tarjoilijat työllistyvät myös henkilöstövuokrausyritysten kautta.

Kokit ja tarjoiljat Ruoka- ja viinimessuilla.

Ravintola- ja catering-alan opiskelijat sekä kokit Antti Vahtera ja Kari Aihinen Ruokamessuilla syksyllä 2016.

Kohderyhmä

Asiakaspalvelun osaamisala on suunnattu asiakaspalvelusta ja salityöskentelystä kiinnostuneille henkilöille, joilta puuttuu toisen asteen tutkinto tai henkilöille, jotka haluavat vaihtaa alaa. Koulutus soveltuu myös riittävän suomen kielen taitaville maahanmuuttajille.

Ruokapalvelun osaamisala on suunnattu ruoan valmistuksesta kiinnostuneille henkilöille, joilta puuttuu toisen asteen tutkinto tai henkilöille, jotka haluavat vaihtaa alaa. Koulutus soveltuu myös riittävän suomen kielen taitaville maahanmuuttajille.

Ohjaamme sinua henkilökohtaisesti valitsemaan tilanteeseesi sopivan osaamisalan ja tutkinnon osat sekä suunnittelemme yhdessä tarvitsemasi opinnot.

Kustannukset opiskelijalle

Ammatillinen perustutkintokoulutus on maksutonta. Opiskelijalle syntyy kustannuksia mm. oppikirjoista ja työasusta ja -välineistä.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Lisätietoja antavat

Airi Levonen
puh. 044 705 7651
airi.levonen@raseko.fi

Mari Vartiainen
puh. 044 705 7608
mari.vartiainen@raseko.fi

Tutkinnon perusteet Opintopolussa (linkki avautuu toisessa ikkunassa Opintopolku.fi-palvelussa)