Raseko mukana rakentamassa Suomi-Islanti yhteistyötä

Suomen Reykajvikin Suurlähetystö Illallinen 12.11.20151

Suomi-Islanti yhteistyö saavuttanut uudenlaisen tason – neljä opiskelijaa neljäksi viikoksi huippuravintoloihin

Neljä suomalaista kokkiopiskelijaa aloitti 16.11.2015 kuukauden harjottelujakson huippuravintoloissa Reykjavikissa. Grillid ja VOX ravintolat ottavat RASEKON opiskelijat harjoittelemaan neljäksi viikoksi islantilaista ruoanlaittoa ja tutustumaan islantilaisiin raaka-aineisiin.

”Näen projektin tulevaisuuden juttuna. Opiskelijoillamme on mahdollisuus lähteä suorittamaan harjoittelua ympäri Eurooppaa huippuravintoloihin. On hienoa että oppilaitoksessamme tämä on mahdollista.” Tomi Aho, joka toimii Timalin kokkiopettajana kommentoi alkanvaa harjoittelua. ”Olemme saaneet erittäin vieraanvaraisen ja hyvän vastaanoton ravintololta, yhteistyöoppilaistokselta sekä Suurlähetystöltä.”

Opiskelijoiden retki alkoi jo 8.11. ryhmän saavuttua Reykjavikiin ”Olemme vieneet opiskelijat tutustumaan muunmuassa palkitun reykjavikilaisen artesaanisuklaata valmistavan Omnom-yrityksen suklaatehtaaseen, villiyrtteihin sekä levään ja paikalliseen ruokakulttuuriin.” Jouni Kuru kertoo ohjelmasta. Jouni tuottaa Islannista alkanutta Food & Fun festivaalia sekä maahantuo islantilaisia elintarvikkeita. Hän on koordinoinut harjoittelupaikat sekä järjestänyt tutustumisretkiä.

Neljä opiskelijaa (Juho Karro, Juliaana Saarnilehto, Aleksandra Vranceanu sekä Toni Vuori) suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä Tomi Ahon ja Jouni Kurun kanssa viiden ruokalajin menun suomalaista ja islantilaista makumaailmaa yhdistäen Suomen Reykjavikin suurlähetystössä. Vieraiksi on kutsuttu Hospitality- and Culinary Schoolin sekä harjoittulupaikkojen edustajia.
Suomen Reykajvikin Suurlähetystö Illallinen 12.11.2015-web-3

Suurlähetystömenu:

  • Suomalaista muikunmätiä, skyriä ja saaristolaisleipää
  • Kermainen metsäsienikeitto
  • Poroa, karpalo-glögijäätä ja kuivaa kaakaota, karpaloa ja metsäsieniä
  • Paistettua lohta, savustettua palsternakkapyrettä, paahdettua punajuurta ja muikunmäti beurre blanc
  • Puolukka parfait, paahdettua valkosuklaata ja ruskeavoi finansier

”Ajatuksena oli tuoda jokaiseen annokseen suomalaisia ja islantilaisia makuja. Osan raaka-aineista toimme itse ja loput haimme paikallisista herkkukaupoista. Kaksi hienoa ruokamaata tuotu yhteen!” Jouni kommentoi illan menua.

Aiemmin syksyllä, Food & Fun Turku festivaalin aikaan kaksi opiskelijaa Reykjavikista opettajansa kanssa osallistuivat yhdessä Timalin opiskelijoiden kanssa Food & Fun lavalla tapahtuvaan maistatukseen sekä tutustuivat turkulaisiin keittiöihin viikon ajan. Yhteistyön on tarkoitus tuoda myös lisää Islantilaisia opiskelijoita Suomeen harjoittelemaan.

”Jännittävää ja mielenkiintoista päästä harjoittelemaan tänne. Eniten innostaa paikalliset raaka-aineet ja harjoittelupaikkani ravintola VOX jossa pääsee kunnolla tekemään.” Juho Karro kommentoi tulevaa harjoittelukuukautta.

Kokkiopiskelijat Juho Karro, Juliaana Saarnilehto, Aleksandra Vranceanu sekä Toni Vuori, Timalin opettaja Tomi Aho, Jouni Kuru sekä paikallisen koulun henkilökuntaa, Suomen suurlähettiläs Valtteri Hirvonen vaimoineen sekä Fannar Venrhardsson ravintola VOXista.

Kokkiopiskelijat Juho Karro, Juliaana Saarnilehto, Aleksandra Vranceanu sekä Toni Vuori, Timalin opettaja Tomi Aho, Jouni Kuru sekä paikallisen koulun henkilökuntaa, Suomen suurlähettiläs Valtteri Hirvonen vaimoineen sekä Fannar Venrhardsson ravintola VOXista.

Käynnissä oleva projekti on toteutettu yhteistyössä Food & Fun Turku – organisaation, Rasekon Aikuisopisto Timalin sekä Reykjavikin Hospitality- and Culinary Schoolin kanssa sekä Suomen Reykjavikin suurlähetystön kanssa.

Seuraa blogista, miten reissu jatkuu.